Laden...

Zwitsers zakmes voor uw logistieke processen

Clougistic0617

 

Optimale efficiëntie verkrijgen in een magazijn is geen evidentie. Veel retailers weten inmiddels wel hoe ze hun producten digitaal aan de man kunnen brengen en ook de boekhouding wordt steeds vaker gekoppeld aan de webshop. Het derde en missende knooppunt is nu ook beschikbaar: Clougistic. Het is een volledig schaalbaar en cloud based warehousemanagementsysteem dat de volledige logistiek papierloos en uiterst efficiënt aanstuurt. En ook nog zeer betaalbaar, zonder dure hardware te hoeven aanschaffen. Gert-Jan Flapper en Mark de Jong van Clougistic typeren het systeem als een Zwitsers zakmes voor de logistiek.

Behoefte
Vanuit zowel B2B als B2C bestaat de behoefte om orders digitaal te laten inlezen in een warehousemanagementsysteem om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten en orders zo snel en efficiënt mogelijk bij de ontvanger te krijgen. Pakketten zoals Exact of SAP kunnen dat inderdaad ook verzorgen, maar zijn volgens Gert-Jan ontstaan vanuit een financiële invalshoek in plaats vanuit een optimale efficiëntie in het magazijn in relatie tot e-commerce. “De data zit immers in een boekhoudomgeving in plaats van een handelsomgeving. Een goed boekhoudpakket houdt zich bijvoorbeeld niet bezig met het ervoor zorgen dat de voorraden op de juiste locatie in het magazijn liggen, kan geen correcties doen op voorraden en ook geen logistieke flows terugkoppelen en terug laten zien in de verkoopomgeving. Het is slechts eenrichtingsverkeer. Met Clougistic zijn wij in dat gat gesprongen. Het is een betaalbare en cloud based warehousemanagementsysteem die volledig samensmelt met het Magento platform en bijvoorbeeld ook voorraden vanuit de winkel mee kan laten lopen in de logistieke omgeving. Zie het als een logistieke oplossing die je combineert met e-commerce software Magento en financiële boekhoudsoftware die samen in de cloud je hele bedrijfsproces beheert.”

Geen dure hardware
Waarom Magento? Omdat het wereldwijd dé oplossing is voor elk type bedrijf, zegt Gert-Jan. “Het is niet alleen geschikt voor retail, maar ook groothandels en productiebedrijven kunnen er bijvoorbeeld prima mee uit de voeten. Onze integratie met Magento gaat enorm ver waarbij we tot in detail kunnen ‘knopen’ en zaken heel veel eenvoudiger en papierloos kunnen laten verlopen. Papierloos klinkt heel mooi, maar is technisch heel complex, zeker als het geschikt moet zijn voor alle typen bedrijven. Die technische complexiteit hebben wij volledig opgelost. Het enige wat er moet gebeuren in een magazijn is de aanleg van Wifi punten om draadloos picken mogelijk te maken. Onze applicatie is geschikt om op elk device te kunnen draaien. Je hebt geen app nodig en geen specifieke hardware. De applicatie is in de browser gebouwd. Of je nu werkt met een tablet van de Aldi of een iPad Pro, het is om het even. Ook iedere barcodescanner die Bluetooth ondersteunt, is geschikt om mee te picken. We stellen dus geen hoge eisen aan apparatuur. Dat maakt deze oplossing toegankelijk voor elk type bedrijf.”

Altijd lokaal
Clougistic is zoals gezegd cloud based is ontwikkeld op het Amazon Webserverplatform (AWS). Gert-Jan: “Dat heeft als voordeel dat je overal ter wereld lokaal wordt gehost. Of je nu een magazijn hebt in Maleisië en/of in Nederland, onze applicatie draait altijd lokaal. De software maakt het bovendien mogelijk om producten van verschillende aard op dezelfde locatie te kunnen opslaan. Dat geeft ontzettend veel efficiency in een magazijn. Iedere locatie kan tot de nok toe gevuld worden. Ook kan gebruik worden gemaakt van verschillende forecast policy’s en kan men switchen van de ene naar de andere policy, zaken die tot voor kort voorbehouden waren aan hele dure softwarepakketten. De verregaande integratie met Magento zorgt er ook voor dat je geen tussenpersonen hoeft in te schakelen om het verzend- en retourproces te regelen. Iedere vervoerder die een extensie heeft met Magento, kunnen we in Clougistic aanroepen waarbij automatisch de verzendetiketten worden aangemaakt. Klanten die voor Groot-Brittannië bijvoorbeeld gebruik willen maken van Royal Mail hoeven slechts de Magento extensie te installeren.”

De software van Clougistic is reeds door diverse internationale partijen getest en is nu voor iedereen beschikbaar. “We krijgen aanvragen vanuit de hele wereld,” zegt Gert-Jan enthousiast. “Clougistic is dé oplossing voor iedereen die een warehouse heeft, al dan niet in combinatie met één of meerdere fysieke winkels én een Magento webshop. Gezien de prijssetting is het al interessant vanaf klein-MKB.”

  • DELEN