AI-wet is het eerste wettelijke kader voor kunstmatige intelligentie wereldwijd

De Europese Commissie is verheugd met het politieke akkoord dat tussen het Europees Parlement en de Raad is bereikt over de Wet op de kunstmatige intelligentie (AI-wet), die de Commissie in april 2021 heeft voorgesteld.

Kunstmatige intelligentie verandert ons dagelijks leven nu al. En dit is nog maar het begin. AI wordt verstandig en op grote schaal gebruikt en belooft enorme voordelen voor onze economie en samenleving. De AI-wet van de EU is het allereerste alomvattende wettelijke kader voor kunstmatige intelligentie wereldwijd. Dit is dus een historisch moment.

De AI-wet zet de Europese waarden om naar een nieuw tijdperk. Door de regelgeving te concentreren op identificeerbare risico’s zal het akkoord verantwoorde innovatie in Europa bevorderen. Door de veiligheid en de grondrechten van mensen en bedrijven te garanderen, zal het de ontwikkeling, inzet en acceptatie van betrouwbare AI in de EU ondersteunen. De EU AI-wet zal een substantiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mondiale regels en principes voor mensgerichte AI.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*