IT: eeuwig jong

Bedrijven raken in de knel omdat hun e-commerce en e-logistics systemen groei en ontwikkeling in de weg staan. Nieuwe cutoff tijden kunnen niet geïmplementeerd worden, levertijden voldoen niet meer aan de huidige eisen en het verwerken van retouren blokkeert de normale leveringsgang van zaken. Soms blijken nieuwe IT-oplossingen zoals PIM, OMS en BI-tools niet te kunnen communiceren met het bestaande netwerk. De wereld van logistiek verandert zo snel dat het automatiseren ervan een specialisme wordt. IT mag nooit een belemmerende rol spelen, maar moet juist nieuwe kansen bieden.

Succes start met het kiezen voor de juiste IT-infrastructuur gebaseerd op de langetermijndoelen. Dát is het fundament, zegt Joost Eras, directeur van Grensloos, specialist op het gebied van e-commerce en e-logistics systemen. “Dit fundament wordt vervolgens verder ingevuld met de juiste selectie van concrete applicaties.” In e-commerce ziet Eras twee overkoepelende uitdagingen. “Enerzijds is dat groei realiseren, autonoom in B2B en B2C, door aansluiting met andere platformen en marketplaces. Anderzijds gaat het om het blijven waarborgen van een unieke klantervaring over alle kanalen. Als het gaat om e-logistics zien we een uitdaging in de vorm van productie en logistiek inzetten als marketingtool en service in e-commerce, zodanig dat deze processen soepel verlopen voor een tevreden klant. En ten tweede het aansturen van de productie en/of supply chain.” 

Eeuwig jong

Grensloos heeft bovenstaande uitdagingen geoperationaliseerd in zowel geïntegreerde als deeloplossingen. Pluriform ERP-software is als sinds 1985 trendsetter op het gebied van duurzaam aanpasbare business gedreven software. Eras: “Samen met klanten (en later ook branchepartners) bouwen wij specifieke informatiesystemen voor de integrale ondersteuning van bedrijfsprocessen. Dit doen we sneller, beter, flexibeler en goedkoper dan traditionele aanbieders. Pluriform is ontwikkeld met maar één vooruitstrevend doel; het moet kunnen omgaan met verandering en variatie. Hier staan we nog steeds achter; een nieuw systeem snel kunnen realiseren, dat vervolgens evolutionair aanpassen, maar ook duurzaam (tientallen jaren lang), snel (dagelijks) en beheersbaar kunnen blijven verbeteren. Hiermee onderscheiden we ons van andere ontwikkelmethodieken en worden organisaties en hun processen niet (meer) gehinderd door een lappendeken van verouderde systemen, maar blijft het Pluriform systeem eeuwig jong.”

Drie lagen

Grensloos Pluriform is volgens Eras een bijzonder ERP. “De applicatie is zo gebouwd dat de strategische voordelen van ERP gecombineerd zijn met de voordelen van Best-of-Breed. Bovendien maakt de gebruikte technologie het voor bedrijven, die midden in de business staan, mogelijk om de organisatie snel verder te optimaliseren en uit te bouwen. Pluriform is opgebouwd uit drie lagen, de basislaag, een branchelaag (die samen een branchemodel vormen) en een klantspecifieke laag met eigen gegevens en instellingen. We starten dus nooit vanaf scratch, maar met een branchemodel zodat er minimaal maatwerk nodig is. Pluriform Basis wordt dagelijks verbeterd met de nieuwste technologieën en met behoud van alle steeds rijkere logica. Op deze manier realiseren we slimme toekomstbestendige bedrijfssoftware met een oneindige levensduur voor organisaties die voorop willen blijven lopen in hun specifieke branche. Ook hanteren we één database en werken we dus met één bron van waarheid. Ondubbelzinnig en daardoor analyseerbaar.” 

Overall gezien integreert Grensloos Pluriform alle functiegebieden in een bedrijf. “Wanneer uit de procesanalyse blijkt dat een integratieplatform de beste oplossing biedt, implementeren we sinds 1994 Pluriform. De lijst met functionaliteiten is uitgebreid. Om het maximale integratieresultaat te bereiken, betalen onze klanten niet per module, maar kunnen kiezen uit een schaalbaar of een gefixeerde licentie-afrekenmethodiek. We passen het systeem voortdurend aan en zorgen ervoor dat alle gebruikers op een niet oudere release dan 12 maanden blijven werken. Zo houden we de IT bij een bedrijf eeuwig jong.” 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*