Alle ingrediënten voor een ‘webshop met een twist’

Als development agency gespecialiseerd in e-commerce bouwt Touchtribe webshops met een twist. “We laten de gehele traditionele softwarewereld links liggen en maken gebruik van innovatieve cloudtechnologie voor een maximale experience in de browser”, zegt Managing Director Gert van Vliet. Touchtribe is tevens onderdeel van het MakerStreet collectief, een netwerk van specialistische bureaus.

Als je een maximale merkbeleving wil neerzetten, moet er meer gebeuren in de browser dan de standaard features die we allemaal kennen, begint Gert. “Dan is met name headless commerce interessant, waarbij de voorkant van de webshop onafhankelijk kan bewegen van het beheergedeelte (de backend) van de shop. Op die manier ben je dan geheel vrij om de voorkant van de webshop in te richten en kun je iets neerzetten dat echt uniek is en waarmee bedrijven zich nadrukkelijk kunnen onderscheiden. Dat is het vakgebied waar wij goed in zijn. Deze aanpak is vaak interessant voor brandstores of organisaties met complexe(re) producten waarbij configuratie nodig is. Kortom, meer maatwerk waarbij de customer journey ontzettend belangrijk is.” 

Koning van de browser

Touchtribe krijgt meer en meer aanvragen van B2B bedrijven. “B2B is met name voor ons interessant vanwege de vaak ingewikkelde processen aan de achterkant,” licht Gert toe. “De meeste B2B webshops zijn met alle respect niet bepaald een streling voor het oog en vooral functioneel ingestoken, al schort het ook daar doorgaans aan. Het blijkt in de praktijk voor veel bedrijven toch vrij lastig om processen erachter en jarenlange afspraken in de webshop te verwerken. Voor ons een uitgelezen kans om met headless experience aan de slag te gaan om zo een bedrijf echt als merk neer te zetten en aan merkbeleving en loyaliteit te gaan werken. Medewerkers en klanten van deze bedrijven zijn immers zelf ook consument en gewend aan een bepaalde experience. Die weten wij in veel gevallen nog te overtreffen. Onze developers zijn de koning van de browser. We bouwen webshops die zowel op een desktop als op mobiel super smooth aanvoelen, als ware het een native app.”

Full specialism organisatie

Veel e-commerce agencies werken volgens Gert nog altijd met gedateerde software. “Wij laten de hele traditionele softwarewereld links liggen en maken uitsluitend gebruik van software waarin we voor de volle 100% geloven: innovatieve cloudtechnologie die volledig op de toekomst is gericht. Aangezien we deel uitmaken van het MakerStreet collectief is het voor ons heel eenvoudig om specialisten aan te halen voor een bepaalde niche. Dat kan in projecten heel veel tijd schelen. Het collectief bestaat uit een netwerk van vijftien bureaus met in totaal meer dan 350 medewerkers op drie verschillende locaties. Alle entiteiten opereren volledig zelfstandig, maar kunnen indien nodig heel nauw samenwerken. Dat stelt ons in staat om klanten volledig te ontzorgen. MakerStreet profileert zichzelf namelijk als een full specialism organisatie die zich richt op business innovation en bijna offline bedrijfsstrategieën tot en met backend implementaties en alles daartussen: design, marketing, enz.”

Een recent project van Touchtribe is onder meer de architectuur en implementatie van een nieuwe online omgeving voor een internationale producent van professioneel gereedschap. “Het bedrijf hanteert enorm veel prijsafspraken met klanten op product- en klantniveau, maar ook op volumeniveau. Ook medewerkers van klanten kunnen bestellingen inleggen. Dat soort ingewikkelde processen gaat steeds meer online”, weet Gert. “Wij hebben voor deze partij een B2B webshop gebouwd met een hele sterke B2C experience. Datzelfde zijn we nu aan het doen voor een producent van prikklokken voor fabrieken die levert aan 40 landen. Hier is niet het product dat het complex maakt, er zijn slechts een tiental varianten, maar de processen erachter en de mogelijkheid om aanverwante software-abonnementen eveneens in het winkelmandje toe te voegen. Opnieuw, uiterst complexe processen waarin wij het verschil kunnen maken met een gegarandeerde 100% experience.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*