WWVD: Blijf relevant in de snel veranderende retailwereld

Het zijn spannende tijden voor de retail. Organisaties verleggen de focus van omzetgroei naar rendement onder de streep voor een gezonde financiële toekomst. Tijdens de Webwinkel Vakdagen op 29 & 30 maart ontdek jij hoe je voorop kan lopen in het snel veranderende retaillandschap. In Jaarbeurs Utrecht verzamelen eind maart meer dan tienduizend professionals zich om de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce uit te wisselen.

Van Adyen tot PostNL en van bol.com tot Sendcloud, alle disciplines van de digital commerce zijn weer vertegenwoordigd in Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast biedt het lezingenprogramma weer veel inspirerende sprekers van onder meer My Jewellery, Omoda, Popal en Suitsupply. Alle hot topics in de e-commerce komen weer aan bod.

De klant is overal 

Klanten switchen anno 2023 constant tussen kanalen en elke dag komen er wel weer nieuwe kanalen bij. Touchpoints, en zelfs de uiteindelijke conversies, kunnen tegenwoordig overal plaatsvinden: op een website, op social media, in fysieke winkels, op platformen en marketplaces, in apps en ga zo maar door. Klantreizen kunnen dus overal beginnen en houden nooit meer op. 

Op welke kanalen kun jij het beste inzetten? En hoe zorg je ervoor dat de beleving over de verschillende kanalen, offline en online, consistent is? Op de beurs kom je er achter hoe marktleiders als My Jewellery, Zeeman, Sleepfast & AGU offline en online succesvol combineren.

Groene meters maken

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in e-commerce. Online verkopers zijn gebaat bij slimme verpakkingen, emissieloze last miles en een duurzame productie. Niet alleen omdat consumenten of de overheid dat willen, steeds vaker ook omdat het rendeert. Denk maar eens aan het verminderen van de hoeveelheid lucht in pakjes. Op de beurs leggen verschillende sprekers van bedrijven als Valantic, Thuiswinkel.org, Decathlon, Too Good To Go en PostNL uit hoe jij de vruchten kunt plukken van duurzaam ondernemen.

Marketplaces

Veel online verkopers gebruiken marketplaces als kanaal om hun omzet te vergroten en hun merk onder de aandacht te brengen. Een groeiende groep ondernemers verkoopt (bijna) alleen via marketplaces, die toenemen in aantal en verscheidenheid. Hoe ziet het landschap van marketplaces eruit? Welke diensten bieden ze aan, en hoe zoeken ze groei? Welke voor- en nadelen bieden de platforms voor retailers, merken en handelaren? Hoe kun je er als verkoper op excelleren, en wie kan je daarbij helpen? Wanneer loont het om als online verkoper de poort voor anderen te openen en zelf een marketplace te worden? Op de Webwinkel Vakdagen kom jij er achter tijdens lezingen van Channable, Bolsius, ChannelEngine, bol.com en Shoeby.  

Data

Data speelt de laatste jaren een steeds grotere rol in digital commerce. Organisaties verzamelen steeds meer (klant)data, maar wat kun je er vervolgens mee? Van de digitale transformatie, 1st party data verzamelen tot een datadriven productaanbod: zomaar een paar data-gerelateerde onderwerpen die je terugvindt in het lezingenprogramma. 

Kom jij ook inspiratie opdoen op 29 & 30 maart in Jaarbeurs Utrecht? Bezoek gratis de Webwinkel Vakdagen en vindt nieuwe oplossingen, inzichten en partners om jouw digitale uitdagingen het hoofd te bieden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*