Unieke e-commerce franchiseformule

Een heuse primeur op de Webwinkel Vakdagen Summer Edition. NR1 webshops presenteert namelijk een unieke e-commerce franchiseformule op basis van het bewezen concept NR1motor.nl. “Retailers hoeven zo het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar profiteren van onze kennis en expertise. Wij bouwen een NR1 webshop en helpen de franchisepartner met alle essentiële zaken zoals productpresentatie, inkoop, marketing en fulfilment,” zegt initiatiefnemer Bert Berkers.

Berkers is zelf als sinds 2005 actief in e-commerce en runt sindsdien samen met zijn compagnon de grootste webshop in motoronderdelen van Nederland, NR1motor.nl. “De webshop is ontstaan uit passie voor motorfietsen. Ik heb letterlijk van mijn hobby mijn beroep kunnen maken,” zegt Bert die zijn ‘levensverhaal’ en de franchiseformule ook nader zal toelichten tijdens een lezing op donderdag 8 juli op de Webwinkel Vakdagen Summer Edition. “Ruim 80% van alle werkzaamheden die bij het runnen van een webshop komen kijken, is routinewerk. Daaruit is het idee voor een franchiseformule ontstaan.”

Indonesië 

Zijn passie voor motorfietsen bracht Bert over de hele wereld. “Lange tijd heb ik in Indonesië vertoefd. Daar heb ik in 2005 Samy ontmoet die nu nog steeds mijn compagnon is. Hij woont en werkt in Bali en samen hebben we van NR1motor.nl een succesformule gemaakt.” De webwinkel heeft een topranking in Google op de zoekterm motoronderdelen en een uitstekende score op het gebied van klanttevredenheid. “We zijn in korte tijd uitgegroeid tot de grootste webshop in motoronderdelen. Met dank aan de kennis en expertise van onze medewerkers in ons kantoor in Indonesië dat we in 2007 hebben opgericht. Alle routinezaken worden door onze medewerkers in Azië uitgevoerd onder supervisie van mijn compagnon. Alles bij elkaar opgeteld zijn dat wel 200 taken die dagelijks uitgevoerd moeten worden om een webshop goed te kunnen draaien.”

Franchiseformule

Dat de e-commercemarkt voortdurend in ontwikkeling is, hoef je Bert niet uit te leggen. Hij maakt zich grote zorgen over de opmars van de grote reuzen en marketplaces, zoals Amazon en Aliexpress. “Is dat nou het lot voor een individuele webshop? Dat kan en mag niet gebeuren. Reden voor ons om besparingen te gaan zoeken en andere ondernemers te gaan helpen. Zo is -mede door onze expertise vanuit Azië- het idee van een e-commerce franchiseformule ontstaan met als grote voorbeeld NR1motor.nl. Het idee erachter is dat ondernemers hun specialistische kennis en collectie inbrengen, bijvoorbeeld in tuinmeubelen, fietsen, gereedschap, en noem maar op, en dat wij ze bijstaan met het bouwen en runnen van een NR1webshop tot zelfs het fulfilment aan toe. Waarbij de ondernemers tevens profiteren van de tot wel 80% lagere personeelskosten in Azië. Samen kunnen we elkaar versterken en een vuist maken tegen het geweld van de grote reuzen.”

NR1 webshop heeft al meer dan 600 domeinnamen geclaimd en is nu zover om de eerste ondernemers te gaan ontvangen. Sterker nog, de eerste gesprekken met geïnteresseerden hebben al plaatsgehad. “Op de Webwinkel Vakdagen Summer Edition hopen we in gesprek te gaan met nóg meer geïnteresseerden om samen te bouwen aan een mooi netwerk.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*