Supersnelle integratie van een betaalplatform voor financiële instellingen

WLPayments is een spinnoff van Newgen Payments. We spraken met de CEO van WLPayments over de kansen in de markt, ontwikkelingen op het gebied van online betalingen en voordelen die WLPayments biedt aan haar partners.

WLPayments wordt officieel gelanceerd tijdens de Webwinkel Vakdagen. “Wij hebben in de afgelopen 3 maanden al 4 nieuwe partners mogen verwelkomen. Wij spreken bewust van partners en niet van klanten omdat we in volledige samenwerking de beste oplossing bedenken en implementeren. De belangrijkste feedback die we krijgen is dat de integraties supersnel en professioneel verlopen zijn,” zo vertelt Sunil Jhamb.

Hoe ziet WLPayments de ontwikkelingen in de markt en hoe spelen jullie daar op in?

Sunil Jhamb: Steeds meer bedrijven hebben op de een of ander manier te maken met het online afrekenen van transacties. Webwinkels, maar ook factureer-, incasso- en overheid gerelateerde organisaties staan voor betaalvraagstukken. Zij moeten consumenten en bedrijven de betaalmogelijkheid bieden die past bij de huidige digitale ontwikkelingen. Dit vraagt van deze organisaties steeds meer op het gebied van regelgeving zoals bijvoorbeeld AVG, 3DS 2.3 en PSD2. Maar ook de technologische uitdagingen worden steeds groter. Uptime, variatie aan betaalmogelijkheden en zaken als fraude en cybersecurity stellen steeds opnieuw hoge eisen aan de IT en commerciële kant van betalen.

Op welke manier speelt WLPayments in op deze ontwikkelingen?

Sunil Jhamb: Binnen de eisen van de wet en de eisen van de klant stellen wij ons op als een ontzorgende partner. Wij kunnen hun hoop zorgen uit handen nemen door ons volledige cloudbased en modulair opgebouwd betaalplatform te combineren met onze ervaren integratie teams. Door onze white-label-betaal-oplossingen kunnen klanten in hun eigen look and feel en binnen hun eigen online platformen een state-of-the-art oplossing bieden aan hun gebruikers. Wij zorgen dat hun betaalomgeving nu en in de toekomst voldoet aan de hoogste eisen qua regelgeving en gebruikersgemak.

Wat merken jullie partners en hun klanten daarvan?

Sunil Jhamb: Onze partners merken dat ten eerste aan de veel lagere kosten, maar nog belangrijker aan een hogere conversie van transacties. Daarnaast hebben ze minder druk op de IT en de regelgeving omdat we dat uit handen nemen. De klanten van de partners merken dat ze voor hun gevoel volledig in de omgeving van onze partners blijven met dezelfde look and feel. Dat stelt gerust. Daarnaast krijgen ze veel meer en betere betaalmogelijkheden. Dat is een van de zaken die er voor zorgt dat er sneller en gemakkelijker betaalt wordt. Een hogere conversie dus.

Wat bieden jullie nog meer aan op het gebied van verhogende conversie?

Sunil Jhamb: Door onze ervaring op het gebied van e-commerce is ons betaalplatform veel meer dan dat. Naast onze grote variatie aan betaaloplossingen zoals Going Dutch (gezamenlijk een online betaling doen), QR payments, Social Media payments en betaallinkjes, bieden we in onze dashboard enorm veel inzicht. Niet alleen maar data, maar ook analyses waar je direct actie op kan ondernemen. Slechts 3% van de bezoekers komen op de betaalpagina terecht. Wij bieden inzicht in de andere 97% en tonen oplossingen hoe je die conversie kan verhogen. AI- en BI-analyses zijn de magische woorden van nu, maar wij bieden ook inzicht en learnings waar partijen mee aan de slag kunnen. We maken het mogelijk voor webwinkeliers om klantensegmenten of specifieke klanten te analyseren met als doel het gedrag te herkennen over verschillende contactpunten. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om gerichte promotionele acties te ondernemen naar topklanten of juist naar achterblijvers.

Voor wie is WL Payments een interessante partner?

Sunil Jhamb: Elk bedrijf of organisatie die aan derden online betaal mogelijkheden biedt zal er goed aan doen om te onderzoeken of ze door moeten gaan met het zelf doen dan wel door te gaan met hun huidige leverancier. Wij zijn dermate innovatief en efficiënt dat ik verwacht dat we voor heel veel bedrijven direct kunnen bijdragen aan wat er elk jaar onder de streep overblijft. Waarbij we tegelijkertijd het risico van de huidige bedrijfsvoering aanmerkelijk verlagen. PSP’s, aquirers, banken maar ook de eerder genoemde categorieën als incasso- & factureerbedrijven kunnen hun klanten op het allerhoogste niveau bedienen. En dit alles volledig in hun eigen huisstijl.

Dit soort migraties en integraties kosten vast heel veel geld en tijd? Sunil Jhamb: Het platform is in eigen huis ontwikkeld en heeft een moderne en volledig modulaire (dus flexibele) structuur om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van onze partners. De praktijk wijst het uit. Wij denken in termen van uren en dagen in plaats van weken en maanden voor het aansluiten van partners, acquirers en merchants. Bij een klassiek model duurt de integratie van een acquirer een week of zes, bij WLPayments is het een kwestie van enkele dagen. Het aansluiten van een merchant is slechts een kwestie van een paar minuten. We beschikken namelijk over alle api’s en plug-ins. Onze huidige partners dienen graag als referentie en waren oprecht verbaast hoe snel ze met ons, of ik moet eigenlijk zeggen met hun platform aan de slag konden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*