Efficiënt sorteren met de Flow Projector en Robotic Sorting

Als wereldmarktleider in Computer Vision Integration is Prime Vision al vele jaren leverancier van innovatieve oplossingen voor post- en pakketbedrijven over de hele wereld. De vision-technologie bewijst ook zijn meerwaarde in e-fulfilmentcentra. Met de Flow Projector worden sorteerprocessen vereenvoudigd en foutmarges tot een absoluut minimum beperkt. Het hightech bedrijf uit Delft richt zich dan ook meer en meer op de ontwikkeling van e-commerce oplossingen met als meest recente ontwikkeling Robotic Sorting, een autonome sorteeroplossing.

Van oudsher bedienen we post- en pakketbedrijven en luchthavens met onze vision-technologie, begint Dirk van Lammeren, Commercial Director bij Prime Vision. “Door het toepassen van nieuwe technieken, zoals Artificial Intelligence, Machine Learning en Deep Learning hebben we de technologie steeds verder weten te vervolmaken. We zijn de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot wereldmarktleider op het gebied van herkenning en identificatie in het logistieke proces. Door onze systemen gaan honderden miljoenen brieven en pakjes per dag. Als system integrator worden we ook steeds vaker door e-fulfilmentcentra ingeschakeld om hun processen beter en efficiënter te laten verlopen door gebruik te maken van Computer Vision technologieën.”

Flow Projector

E-fulfilmentcentra zijn gebaat bij een geolied sorteerproces. “Als gevolg van de jaarlijkse groei in e-commerce stijgen de volumes in e-fulfilmentcentra navenant. Door een tekort aan personeel, stijgt ook de vraag naar een vorm van automatisering,” weet Van Lammeren. “Met onze sorteeroplossingen met herkenningstechnologie, zoals de Flow Projector, bieden we een passend antwoord. Het is een laagdrempelige manier van automatisering met een snelle ROI. De scanner herkent de barcode of het label op een pakje en projecteert vervolgens een teken op het pakje, zodat de operator weet in welke container het pakje gesorteerd dient worden. Je haalt op die manier alle menselijke fouten uit het proces. Door taalproblemen is niet iedereen even machtig om een label of etiket te ontcijferen. Ook verdere kennis van het sorteerproces is niet nodig. Behalve bij het sorteerproces kan de Flow Projector ook ingezet worden bij de inbound. Het toestel herkent de pakketjes en projecteert het cijfer dat correspondeert met de stelling waarin ze op opgeslagen dienen te worden. De Flow Projector kan zelfs de houdbaarheid van een product herkennen.”

Robotic Sorting

Sinds een aantal jaar ontwikkelt Prime Vision binnen haar innovatie-afdeling naast producten met vision-technologie steeds meer logistieke oplossingen. “Met de Flow Projector wordt het sorteerproces aanzienlijk verbeterd, maar voor wie nog een stapje verder wil gaan in automatisering bieden we Robotic Sorting met een autonoom rijdende sorteerrobot genaamd Robin. De robot is al geschikt voor kleinere oppervlaktes van 20 bij 30 meter. Hij rijdt volledig autonoom, vindt zelf zijn weg naar de bestemming en is uitgerust met een rollenbank en weegschaal. Onze fleet management software regelt het hele proces,” legt Van Lammeren uit. “We hebben net een groot contract gewonnen waarbij we meer dan zestig warehouses inrichten met onze robots. De eerste exemplaren hebben we in eigen huis in Delft geproduceerd, maar de serieproductie zal gaan plaatsvinden bij een technologiepartner. Gewoon in Nederland dus, en daar zijn we best trots op. Ons doel van automatisering en robotisering is niet om mensen overbodig te maken, maar anders in te zetten. Machines kunnen veel, maar het menselijk brein is nog altijd superieur.”

Op de Webwinkel Vakdagen Summer Edition zal Prime Vision zowel de Flow Projector als Robin presenteren aan het grote publiek. “Aansluitend nodigen we geïnteresseerden graag uit in ons democenter in Delft voor een dedicated demo met pakjes en labels van de klant, zodat we de besparingen concreet en inzichtelijk kunnen maken,” zegt Van Lammeren tot besluit. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*