Een bedrukte doos in (gras)karton: ook in kleine aantallen

Al 117 jaar is Panhuijsen Verpakkingen gespecialiseerd in het leveren van industriële verzendverpakkingen en toebehoren. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in het machinepark, zodat het familiebedrijf voortaan ook op maat gemaakte en gepersonaliseerde dozen kan leveren in allerlei soorten kartonnage. Met als meest duurzame keuze een doos in graskarton. Letterlijk en figuurlijk een groene verpakking. Tijdens de Webwinkel Vakdagen Summer Edition zet Panhuijsen Verpakkingen de kartonnen doos in al zijn facetten in de spotlights.

Innoveren en het ontwikkelen van nieuwe verpakkingsoplossingen zit in ons DNA, begint Michiel van Dijk van Panhuijsen Verpakkingen. “We merken in deze tijd een enorme krapte op de grondstoffenmarkt. Levertijden voor folie en karton waren niet eerder zo lang. Door die schaarste stijgen de prijzen aanzienlijk. Doordat we de laatste jaren enorm hebben geïnvesteerd in ons machinepark en beschikken over een enorme voorraad aan standaard kartonplaten, merken onze klanten niets van deze schaarste. We zijn uiterst flexibel, kunnen snel schakelen en dozen op maat leveren. Ook maatwerk in kleine series behoort tot de mogelijkheden.”

Optimale verzendverpakking

Begin april heeft Panhuijsen Verpakkingen twee nieuwe zogenaamde ‘box-makers’ in gebruik genomen voor de productie van golfkartondozen, evenals een Zünd snijplotter met automatische aan- en afvoer. “Door de verregaande automatisering en de volautomatische invoer van de grote platen golfkarton, is de machine met slechts één operator te bedienen. We kunnen dus met hetzelfde aantal mensen véél meer productie draaien,” zegt Van Dijk. “De korte insteltijd maakt de machine geschikt voor de productie van kleine tot middelgrote aantallen en in formaten van 100 x 330 mm tot zelfs 2.600 x 8.000 mm. De tweede ‘box-maker’ betreft een machine voor het vouwen en -meerpunts- belijmen van verzendverpakkingen onder de noemer ‘straightline’, ‘crashlock/autolock’ en ‘trays’. Ook deze machine kenmerkt zich door de korte insteltijden en vooral de flexibele inzet voor de productie van de meest gevarieerde doosvormen en -maten. Eventueel kunnen we ook samples op maat maken voor producten om voor onze klanten de meest optimale verzendverpakking te ontwikkelen.”

Graskarton

Panhuijsen Verpakkingen biedt met graskarton een duurzaam alternatief om de CO2-uitstoot te verminderen. Gras is een snelgroeiende grondstof, sneller dan hout, die uitstekend geschikt is voor stabiele, stevige verpakkingen met een goede bedrukbaarheid. “De doos bestaat voor 30 tot 50% uit vezels van zongedroogd gras in combinatie met andere alternatieve grondstoffen,” legt Van Dijk uit. “Dat geeft de doos ook zijn kenmerkende grijs-groenachtige uitstraling. De verse vezelpulp komt van compensatiegebieden om zo min mogelijk impact te hebben op de veehouderij en natuur. Het grote voordeel van deze grondstoffen is dat er 65% minder water nodig is bij de productie ervan en ook 65% minder proceschemicaliën. In vergelijking met conventionele vezelpulp wordt de CO2-uitstoot per ton papier met circa 50% verminderd. Het is dus letterlijk een groene oplossing. We zijn misschien niet de eerste en enige die graskarton kan leveren, maar wel de enige die het in kleine series kan leveren vanaf slechts 25 stuks. Eventueel kunnen we de doos voorzien van een bedrukking met een fullcolour, watergedragen inkt. Ook de kleine of startende webwinkel kan zich op die manier onderscheiden met een groen imago.”

De mogelijkheden in verzendverpakkingen zijn eindeloos. “We neigen altijd heel snel naar een live ontmoeting en persoonlijk advies,” zegt Van Dijk. “In coronatijd ging dat veelal via Teams of andere online diensten, maar we geven toch echt de voorkeur aan fysiek contact. We kijken dan ook uit naar de Webwinkel Vakdagen Summer Edition en nodigen bezoekers uit de mogelijkheden in (bedrukte) dozen in karton en graskarton te komen bekijken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*