Doorgeefluik van data

Als specialist in het maken van koppelingen en integraties, is Semso doorgeefluik van data. Door gebruikt te maken van koppelingen kan je, zonder van softwarepakket te wisselen, een enorme stap in efficiëntie maken. Aan het woord is Niek Ressing, eigenaar van Semso. Met zijn bedrijf bouwt hij voortdurend aan (standaard) koppelingen en integraties met ChannelEngine, Exact Online, Afas, Katana PIM en EDI.

Het koppelen van softwarepakketten door middel van een integratie zorgt ervoor dat informatie soepel en snel uitgewisseld wordt, zonder fouten en zonder handmatige tussenkomst. “We merken dat klanten vaak over goede softwarepakketten beschikken, maar dat ze vaak net niet lekker met elkaar samenwerken,” zegt Ressing. “Zonde, maar geen onoverkomelijk probleem. Door gebruik te maken van onze koppelingen weten we wél het juiste samenspel te creëren tussen ERP, PIM en online verkoopkanalen, zoals de webshop maar ook online marktplaatsen.”

ChannelEngine & Exact Online

Als koning van de koppelingen en integraties kreeg Ressing steeds meer aanvragen voor het koppelen van online marktplaatsen. “Dat is op zich geen punt, ware het niet dat al die individuele koppelingen wel allemaal onderhouden dienen te worden. Gezien de populariteit van online marktplaatsen en het enorme aanbod ervan is dat een behoorlijke klus. Reden voor ons om een partnership met ChannelEngine aan te gaan en een specifieke koppeling voor Exact Online te ontwikkelen. Productinformatie, zendingen en orders worden voor alle individuele online marktplaatsen bij elkaar gebracht in ChannelEngine. Onze automatische koppeling integreert vervolgens alles naadloos met Exact Online of Afas. Verkopen via meer dan 100 e-commerce kanalen was niet eerder zo eenvoudig.”

Katana PIM

Daarnaast onderhoudt Semso nauwe banden met Katana PIM, een krachtige en schaalbare oplossing om producten snel en veilig te kunnen beheren. Ressing: “Enige tijd geleden zijn we een verregaande samenwerking aangegaan om te bouwen aan het IT-landschap van de toekomst: een centrale oplossing met generieke koppelingen. Het toekomstige e-commerce landschap bestaat uit verschillende SaaS-oplossingen, die via standaard koppelingen volledig met elkaar geïntegreerd zijn. Als bouwer van die koppelingen zijn wij de spin in het web. Het maakt oplossingen niet alleen heel schaalbaar maar afzonderlijke applicaties ook heel eenvoudig uitwisselbaar. Data wordt daarbij altijd op de juiste manier, in de juiste vorm en in de juiste tijdspanne doorgezet en komt ook weer terug.”

Semso kan het hele integratielandschap voor een retailer uit handen nemen. “We maken zoveel mogelijk gebruik van standaard koppelingen, maar schromen niet om af en toe maatwerk toe te passen om de laatste puzzelstukjes in de vullen. Op de Webwinkel Vakdagen Summer Edition nemen we bezoekers aan stand 385 graag mee in de wereld van koppelingen en integraties.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*