What you see is what you get

Orbitvu0518

 

Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden. Toch zijn er genoeg webwinkels die geen of veel te weinig aandacht besteden aan hun productafbeeldingen. Onbegrijpelijk in de huidige e-commerce markt, meent Roald Ploegmakers van Orbitvu. Hij legt uit hoe je op een relatief eenvoudige manier meer conversie kunt behalen door meer aandacht te geven aan productfotografie. 

In het kader van what you see is what you getis het belangrijk de consument zoveel mogelijk details te geven van het product, zegt Roald. “De kracht van beelden mag daarin niet onderschat worden. Een combinatie van foto’s, video en 360 graden of 3D fotografie verhoogt het vertrouwen bij de consument aanzienlijk. Ook daalt het aantal retouren met soms wel 20%. Dit scheelt direct in verwerkings- en verzendkosten.” Roald haalt het voorbeeld aan van het aankopen op een platform als Marktplaats. “Als je als consument op Marktplaats iets gaat kopen, bekijk je ook eerst alle foto’s tot in detail. Producten zonder of met een slechte foto vallen vaak direct af. Voor een webshop geldt hetzelfde. Ik blijf me dan ook verbazen waarom er nog altijd te weinig aandacht voor is.”

Onderscheidende content
Veel webshops functioneren goed en bijna allemaal volgens het vertrouwde recept, het onderscheidende vermogen zit soms alleen maar in het logo, vervolgt Roald. “Zorg er daarom voor dat je onderscheidende content hebt. Maak eigen productfoto’s en gebruik vooral geen stock foto’s of foto’s van leveranciers. Daarmee maak je direct het onderscheid en kan je de consument overtuigen met goede (detail)foto’s. De consument hoeft geen vragen te stellen, omdat hij of zij direct aan de foto’s kan zien of het product aansluit bij zijn of haar verwachtingen. Wederom, what you see is what you get. Wij zien namelijk dat bedrijven die investeren in hun content op het gebied van fotografie sneller groeien dan bedrijven die niet alles uit de mogelijkheden halen. Orbitvu systemen automatiseren de workflow waardoor je in minder tijd meer en betere foto- en videocontent kan genereren.”

Snelle ROI
Handmatige fotografie door middel van flitsfotografie is volgens Roald veel omslachtiger en aan het eind van de rit veel kostbaarder dan geautomatiseerd fotograferen. “Foto maken, vrijstaand maken, croppen en centreren. Vervolgens opslaan en hernoemen en daarna nog uploaden,” zo schetst Roald de te nemen stappen bij handmatige fotografie. “Orbitvu systemen doen deze handeling in dertig seconden per product per afbeelding, en volautomatisch. De initiële investering is hoger maar de gemiddelde gebruiker verdient zijn systeem binnen veertien maanden terug. Daarom zijn er klanten die wel zes Orbitvu systemen hebben draaien op één locatie.”

Nieuwigheden
Orbitvu systemen zijn er in alle soorten en maten. “Onze populairste systemen zijn toch wel de AlphaShot XL Pro en de AlphaStudio Compact om items zoals een koffer of kinderwagen direct vrijstaand te fotograferen,” zegt Roald. Eind dit jaar gaan we nog een stap verder en staat de introductie gepland van nog grotere mobiele systemen om auto’s, meubels en fauteuils volledig geautomatiseerd te kunnen fotograferen. Daarnaast lanceren we begin november de release van onze volledig nieuwe editorsoftware die zowel beschikbaar komt op nieuwe als bestaande apparatuur. De software is sneller, efficiënter en overzichtelijker,” verklapt Roald.

Bedrijven die niet de moeite nemen om aandacht te besteden aan hun visuele content zullen niet overleven, is de stellige overtuiging van Roald. “Dat beelden belangrijk zijn, bewijzen voorname e-commerce spelers. Bij een Coolblue of Skiwebshop is productfotografie topprioriteit. En kijk eens waar ze staan? Cijfers liegen niet.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*