Sterker door samenwerken

Consumenten stellen steeds hogere eisen. Zo wil men bijvoorbeeld de bestelde producten steeds sneller in huis hebben. Dit zorgt dat bedrijven hun e-commerce en supply chain-processen steeds verder moeten optimaliseren. “Dat kan een etailer vaak niet alleen realiseren. Een gedegen samenwerking met professionele partners is daarin essentieel,” zegt Bram Barendregt, directeur ModusLink E-commerce. Om die samenwerking te stimuleren heeft het Amerikaanse bedrijf recent een e-commerce hub geopend in Apeldoorn.

De mogelijkheid om kennis van de industrie, innovatieve aanpak en goede voorbeelden te delen in een collectieve, samenwerkende omgeving, zal de tevredenheid van de eindconsument alleen maar ten goede komen, meent Pim Mulder van Factstory, een bedrijf dat nauw samenwerkt met ModusLink. Met het nieuwe solutions center wil ModusLink Global Solutions bovenop de nieuwe ontwikkelingen zitten, zodat we ook in de toekomst onze klanten op de beste manier kunnen faciliteren, vult Barendregt aan. “Om dat te bereiken willen we graag de krachten bundelen met partners en andere bedrijven. Ons doel is dat dit nieuwe e-commerce solutions center gaat dienen als een wereldwijde e-commerce-hub.”

Op zoek naar partners

Het moderne pand is transparant, flexibel en het biedt veel potentie voor samenwerking en groei. Barendregt vervolgt: “Het kantoorgebouw is goed bereikbaar met eigen parkeergelegenheid en op loopafstand van het station en het centrum van Apeldoorn. Alle ingrediënten voor een succesvolle organisatie zijn hier aanwezig: kennis, bereikbaarheid en voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Dit center heeft een tweeledig doel: onze huidige klanten op de beste manier bedienen en daarnaast samenwerken voor nieuwe innovatieve oplossingen. Samen met de vestiging in Venray willen wij partners en andere top e-commerce bedrijven aantrekken om de krachten te bundelen. Wij zijn dus actief op zoek naar vernieuwers die graag onderdeel van het center willen worden. Het doel is dat dit center uitgroeit tot een echte e-commerce hub.” Een van de bedrijven die al nauw samenwerkt met ModusLink is Factstory bv uit Apeldoorn. Het jonge bedrijf is gespecialiseerd in marketingcommunicatie & online strategie, productontwikkeling en detachering.

Zenuwcentrum
ModusLink is met 25 vestigingen ter wereld de grootste provider op het gebied van supply chain en e-commerce. Het bedrijf faciliteert innovatieve ondernemingen om snel hun producten wereldwijd af te zetten. “Behalve klanttevredenheid zijn ook efficiency en snelheid kernwoorden bij ModusLink,” zegt Barendregt. “Een muisklik die bijvoorbeeld in Santiago di Chili een online aankoop bezegelt, moet een aantal seconden later bij een productiebedrijf in Duitsland of Thailand zorgen voor een eerste logistieke handeling, om het gewenste product snel en goed bij de koper te krijgen. Zo ontzorgen we tal van productiebedrijven wereldwijd door voor hen de hele procesketen end-to-end te verzorgen. Apeldoorn is in die procesketen het zenuwcentrum. Hier bevindt zich ook ons klantencontactcentrum. Klanten van waar ook ter wereld – of ze nu bellen, e-mailen, chatten of faxen vanuit bijvoorbeeld Singapore, Utah of Melbourne – krijgen hier antwoord op hun vragen. We kunnen ze in acht talen te woord staan. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel.”

Momenteel verzorgt ModusLink ruim 470 miljoen productverzendingen via meer dan dertig vestigingen in vijftien landen in Noord-Amerika, Azië/Pacific en Europa. Barendrecht tot slot: “De e-commerce industrie heeft zich snel ontwikkeld en is voorlopig nog niet uitontwikkeld. Sterker nog, de verwachtingen voor de toekomst zijn groot. Samen werken is daarbij essentieel. In onze nieuwe e-commerce hub brengen we partners en andere grote e-commercebedrijven bijeen om samen te innoveren. Om samen de e-commerceprocessen nog verder te verbeteren voor de topmerken van vandaag.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*