Alles onder één dak voor productfotografie, meten en wegen

Orbitvu Benelux, expert in productfotografie oplossingen, is overgenomen door Dirk en Lennart Stachowitz, drijvende kracht achter LOGISTORE, gespecialiseerd in intralogistiek advies en het vergaren van masterdata voor de logistiek. Beide bedrijven zijn uitermate complementair aan elkaar en dat maakt dat de familie Stachowitz nu alles onder één dak kan aanbieden: van het meten en wegen van producten tot het fotograferen ervan. Een gesprek met de kersverse eigenaar Lennart Stachowitz, inmiddels benoemd tot Director Operations bij Orbitvu, en vertrekkend directielid Roald Ploegmakers.

Online verkopen gaan door het dak. “Er is een ware run ontstaan in het optuigen van webshops, bestelportals en ga zo maar door. Dat alles moet natuurlijk ondersteund worden met goede beeldcontent,” zegt Ploegmakers die sinds 1 januari zijn taken definitief heeft overgedragen aan Stachowitz en zich meer gaat richten op het coachen van ondernemers. “Met goede beeldcontent kan vaak nog het verschil worden gemaakt. Het maken van mooie en goede productfoto’s en -video’s is echter een kostbare en tijdrovende aangelegenheid, zeker op de traditionele manier. Met de oplossingen van Orbitvu is dat verleden tijd.”

Omoda sorteert alvast voor

De oplossingen van Orbitvu vinden gretig aftrek. “En dat is niet zonder reden,” erkent Ploegmakers. “Bedrijven zien het belang ervan in, omdat het in veel gevallen de enige mogelijkheid nog is om onderscheidend te zijn. Omoda is daar een prachtig voorbeeld van. Ze breiden hun gamma fors uit en hebben recent een nieuwe kledingwebsite opgezet waarbij ze voor de beeldcontent gebruikmaken van de systemen van Orbitvu. En daarin gaan ze heel ver. De offline beleving vanuit de winkel willen ze zoveel mogelijk online benaderen met bewegend beeld, een uitgebreide fotoreeks inclusief alle details, enz. Van elk modestuk is bovendien een filmpje beschikbaar van een model dat het item draagt. Het kledingstuk wordt daarnaast ook nog eens met twee andere combinaties in beeld gebracht in het kader van ‘shop the look’.”

FashionStudio

De manier waarop Omoda het online shoppen aanvliegt, is absoluut de toekomst in e-commere, weet ook Stachowitz. “Orbitvu systemen zijn uitermate geschikt om daar gehoor aan te geven. De AlphaStudio XXL Pro of de FashionStudio lenen zich uitstekend voor het creëren van perfecte foto- en videocontent voor webshop, social of print. De systemen zijn flexibel in te zetten, leveren een constante kwaliteit en de foto’s kunnen direct in het e-commerce platform of zelfs een marketplace worden geïmporteerd. Met deze systemen is het mogelijk om vrijstaande 2D beelden, draaiende 360 graden presentaties of videobestanden te maken. Al onze productfotosystemen zijn innovatief en eenvoudig in gebruik. Een uitgebreide fotografische kennis is dan ook niet nodig. Recent hebben we zelfs een BikeStudio geïntroduceerd, een all-in-one fotostudio voor het maken van productfoto’s van complete fietsen en e-bikes. Ook deze studio profiteert vanzelfsprekend van alle voordelen van onze overige studio’s.” 

Masterdata

Sinds de overname van Orbitvu weet de familie Stachowitz interessante synergiën te behalen in het verkrijgen van masterdata. “Masterdata is essentieel voor een geoliede logistiek,” zegt Stachowitz. “Grote bedrijven in de e-commerce maken gebruik van onze meet- en wegsystemen om de specificaties van een product te bepalen voor gebruik in de logistiek. De oplossingen van Orbitvu zorgen voor een mooie kruisbestuiving zodat we nu ook een productfoto in de masterdata kunnen aanbieden.” Behalve het leveren en implementeren van meet- en weegoplossingen is LOGISTORE ook een gerenommeerde partij voor het (her)inrichten van complete warehouses. Doordat beide bedrijven voortaan onder één dak zitten in Hank, is maximale kruisbestuiving gegarandeerd. “Zodra de regels het weer toelaten, zijn geïnteresseerden van harte welkom in onze showroom in Hank om onze oplossingen zelf te komen ervaren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*