Profiteer ‘automatisch’ van het marketplace potentieel

Marketplaces vieren hoogtij in Nederland. Al bijna de helft van alle online aankopen gebeurt op een online marketplace. Voor een retailer is er dus alles aan gelegen om op één of meerdere marketplaces actief te zijn. Als integratie-specialist koppelt Semso vrijwel alle ERP software aan die van marketplaces zoals bol en Amazon. Zo kun je snel, soepel, volledig geautomatiseerd gebruikmaken van het enorme potentieel dat marketplaces bieden.

Semso is gespecialiseerd in het koppelen van softwarepakketten om ervoor te zorgen dat informatie soepel en snel uitgewisseld wordt, zonder fouten en zonder handmatig invoeren. “Het koppelen van software is een breed begrip,” begint Niek Ressing van Semso. “De bron kan een Excel of XML file zijn, maar ook een ander softwarepakket dat we door middel van een api’s koppelen met elkaar. Daarnaast richten we ons sterk op het koppelen van ERP systemen met marketplaces of webshops, waarbij we een automatische informatie-uitwisseling tussen het ERP systeem en het systeem van de marketplace garanderen. In de juiste formaten op het juiste moment en op de juiste plek.”

Actief in 28 landen

Het zal je niet ontgaan zijn dat Amazon is geland in Nederland, vervolgt Niek. “Een belangrijk medium voor retailers om ook buiten de landsgrenzen in heel Europa te kunnen verkopen. Een koppeling met Amazon betekent dat je toegang krijgt tot 28 Europese landen. Dat klinkt mooi en is het ook, maar het zorgt wel voor een stortvloed aan extra administratie, zeker als je ervoor kiest om je producten bij Amazon op te slaan en te laten versturen. Afhankelijk van waar je clientèle zich bevindt, bepaalt Amazon de meest geschikte opslaglocatie. Als er veel bestellingen vanuit Frankrijk komen, dan is de kans groot dat je producten in een Frans magazijn op voorraad worden gelegd. Dat betekent dat je een Frans btw-nummer moet aanvragen als retailer. De feed aan financiële informatie komt via complexe rapportages binnen. Dat schrikt retailers vaak af. Met onze oplossing hoeft dat niet meer.”

Informatiestromen

Semso heeft een unieke koppeling gebouwd tussen Amazon en Exact Online voor het stroomlijnen van zowel het fulfilment als de financiële informatiestromen. “Alle informatie van Amazon komt volledig geautomatiseerd in de boekhouding van Exact Online terecht,” legt Niek uit. “We maken onderscheid tussen de fulfilment koppeling – voor orders, voorraad en track and trace – en een financiële koppeling. Deze zijn zowel los van elkaar als samen te gebruiken. Voorwaarde voor de financiële koppeling is dat je de facturatie uitbesteedt aan Amazon. De koppeling bespaart niet alleen ontzettend veel tijd, maar voorkomt ook invoerfouten. Facturen, orders en voorraden worden vanuit Amazon naar Exact Online gesynchroniseerd. Tevens kan historie tot één jaar terug ingelezen worden in Exact Online. Het is bovendien direct inzichtelijk hoeveel btw een retailer in elk land moet afdragen. Ook dat bespaart weer veel tijd.”

De Amazon koppeling met Exact Online is beschikbaar via het App Center van Exact Online. Daarnaast heeft Semso ook nog een marketplace hub gebouwd waar een aantal marketplaces aan te koppelen zijn, zodat de orderstromen geautomatiseerd in een ERP in te lezen zijn. “Ook traditionele ERP systemen waarvoor geen rechtstreekse api’s beschikbaar zijn met marketplaces, kunnen wij via onze hub koppelen. Een laagdrempelige en betaalbare oplossing die een groot deel van het administratieve werk automatiseert.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*