Meer bereiken met je merk?

Voor fashionretailers is het belangrijk dat ze op de geëigende verkoopkanalen aanwezig zijn met hun producten. Steeds meer online marktplaatsen accepteren echter geen rechtstreekse koppeling, maar werken met een koppelplatform zoals Tradebyte. Dit platform dient gekoppeld te worden aan het ERP-systeem van de retailer. Dankzij een ingenieuze Tradebyte connector verzorgt CSplus de koppeling tussen jouw Exact of Visma-omgeving en Tradebyte. Het opent deuren naar partijen zoals Zalando, Otto en Amazon, maar vergemakkelijkt ook de integratie met eBay, bol.com, Wehkamp en About You.

CSplus is van origine een ERP-leverancier en is daarnaast gespecialiseerd in softwareontwikkeling, consultancy en realisatie van ERP-koppelingen. “We houden ons veel bezig met koppelingsvraagstukken tussen het ERP, het CRM, de webshop (en andere externe kanalen) en PIM-systemen. We verzorgen dus in feite de automatisering voor onze klanten, in de breedste zin van het woord”, verduidelijkt mede-eigenaar Grard van Beers van CSplus. “Een producent van herenschoenen, al vele jaren vaste klant bij ons, vroeg ons in 2016 een koppeling te bouwen met Tradebyte. Dat bleek zo’n succes dat we dit inmiddels implementeren bij een groot aantal klanten.”

Exact Globe & Exact Online

Tradebyte is een toonaangevende platformverbinder van de Europese mode- en lifestylemarkt, en biedt een gemakkelijke en snelle manier om te integreren op meer dan 70 marktplaatsen. Voorwaarde om gebruik te maken van de Tradebyte connector van CSplus is dat je in de basis werkt met een ERP-systeem van Exact of Visma. “Verder adviseren we om er een PIM-systeem naast te zetten, aangezien Tradebyte in meerdere landen (lees: talen) actief is. Alle brondata kun je dan mooi in de vele velden van een PIM opnemen en verrijken, zodat je het ERP niet onnodig ‘bevuilt’”, zegt Van Beers terecht. “In die vele velden kun je de markt(plaats)specifieke kenmerken en eigenschappen vastleggen voor bijvoorbeeld de Duitse of Britse markt. Een zwarte schoen met lederen zool zegt in Duitsland niet zoveel. Dat moet vertaald worden. Hier leent een PIM-systeem zich uitstekend voor. Daarvoor werken we met Akeneo PIM. Vervolgens gaan we de koppeling samen met onze klant zo efficiënt mogelijk inrichten.”

Real-time synchronisatie

De geavanceerde Tradebyte connector van CSplus verzamelt alle benodigde data uit het PIM aan de ene kant en de ERP-data aan de andere kant en synchroniseert dat met het netwerk van Tradebyte. “Zij zorgen er op hun beurt voor dat de data goed op bijvoorbeeld Zalando komt te staan. En het mooie van Tradebyte is dat je heel eenvoudig en snel een extra kanaal erbij kunt schakelen. De keuze is reuze met een aanbod van meer dan 70 marktplaatsen. Dankzij onze connector is de voorraad- en artikeldata altijd actueel. Voorwaarde is uiteraard wel dat je je zaakjes op orde hebt, het artikelbestand klopt, je uitgaande logistiek op orde is, enz. Een partij als Zalando eist bijvoorbeeld dat orders binnen een zeer korte termijn worden verstuurd.” 

De Tradebyte connector is momenteel gebaseerd op Exact en Visma systemen, maar ‘koppelexpert’ CSplus kan in principe met elk softwarepakket uit de voeten, mits het ERP van buitenaf benaderbaar is. Vraag gerust naar de mogelijkheden en bereik meer met je merk! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*