Zorgeloos mobiel betalen

Newway0418

De consument is op zoek naar gemak. Ook als het gaat om betalen. Steeds vaker wordt de mobiele telefoon verkozen boven de pinpas of contant geld. Dat brengt natuurlijk ook de nodige technische uitdagingen met zich mee. De technologie van Newway, gespecialiseerd in het automatiseren van de primaire bedrijfsprocessen binnen de retail, PIM, ERP en Enterprise Service Bus (ESB). De firma knoopt middels de ESB alle touwtjes aan elkaar en stelt de retailer in staat om zorgeloos mobiel betalen te kunnen gaan aanbieden. Waarbij de financiële transacties volledig geautomatiseerd op de juiste wijze in de grootboekrekening terecht komen. Een gesprek met CEO Harry van der Plas.

Newway is meer dan dertig jaar een gewaardeerde kracht in de automatiseringssector voor de retail. “Het hart van onze oplossing vormt in feite het BlueRetail ERP systeem, waarin alle verkoopgerelateerde zaken worden vastgelegd, zoals offertes, orders, leveringen, facturen, aanmaningen,” zegt Van der Plas. “Daarbinnen bevindt zich vanzelfsprekend ook de kassa. Betalen kan tegenwoordig op velerlei manieren: van betalen op rekening (factuur), contant, via een cadeau- of giftcard, via de pin of via een provider die de betaling per mobiel aanstuurt. Dat laatste is in feite vergelijkbaar aan het betalen met de pinpas, waarbij de pas gekoppeld is aan een wallet op de mobiele telefoon.”

Veertig branches
Het is belangrijk dat alle transacties op een juiste wijze worden weggeschreven in de database. Dat is bij uitstek de markt waar Newway zich op toespitst. “Onze klanten bestaan uit ruim 3.500 retailers in zo’n veertig verschillende branches, waardoor wij ervaring hebben met een breed scala aan klanten,” zegt Van der Plas. “Van een eenvoudig kassasysteem tot een complex winkel(keten)bedrijf, alles wordt ondersteund middels onze succesvolle beeldschermgeoriënteerde software. We zijn bovendien niet afhankelijk van een bepaald soort retailrandapparatuur.” De enthousiaste CEOzoomt verder in op de mogelijkheden om te kunnen betalen met de mobiele telefoon.

Providers
Als er wordt betaald met de mobiele telefoon, verloopt dat altijd via een bank, zegt Van der Plas. “Onze software kan de transacties van de meest bekende providers koppelen via BlueRetail aan het financiële pakket. Het maakt in feite de boekhouding compleet.” Van der Plas noemt voorbeelden als Adyen, Payconiq, Spaaza, OK! en Intersolve. “Spaaza is in feite de technologie achter betalen met een QR code,” licht Van der Plas toe. “OK! is een veelbelovend en vernieuwend initiatief dat eerder dit jaar in de markt is gezet. Het is meer dan een betaalapp waarin je verschillende bankrekeningen, klantenkaarten en accounts kunt opslaan. Zelfs spaaracties of kortingen die van toepassing zijn, worden automatisch verrekend. Ook voor ons een serieuze uitdaging om dat allemaal op een juiste wijze in onze software te kunnen verwerken. Tot slot is Intersolve de partij die het betalen met cadeau-, gift- en loyaltycards mogelijk maakt.”

Boekhouding compleet
Het voordeel van BlueRetail is dat je het retail ERP voor verschillende zaken kunt inzetten: als kassa, om opdrachten te geven naar de productie, rekeningen mee te maken, de boekhouding en voorraad bij te houden, en meer. BlueRetail is modulair van opbouw en dus geschikt voor alle typen retailers. Van der Plas: “Het ontzorgt retailers van A tot Z. Cruciaal daarin is natuurlijk de samenwerking met partners. Zo hebben we nauw overleg met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants om ervoor te zorgen dat alle boekingen kloppen en financiële transacties op een juiste wijze in het grootboek terecht komen (RGS). We zijn de enige partij in Nederland die alle denkbare journaalposten heeft gedefinieerd (samen met partners) en deze ook op de website beschikbaar stelt. Door aan het BlueRetail ERP pakket het financiële pakket te koppelen, is je bedrijfsvoering logistiek, financieel en qua rapportages compleet.”

Newway blijft de software voortdurend verder doorontwikkelen in nauw overleg met partners en de markt zelf. “Zeer binnenkort willen we ook Tikkie van ABN Amro gaan ontsluiten,” verklapt Van der Plas tot slot.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*