Meer flexibiliteit in betalen

Kedin0417

 

Het inkomen van de consument wordt steeds flexibeler als gevolg van de versoepeling van het ontslagrecht en de grote groei van het aantal zzp’ers. Consumenten hebben behoefte aan spreiding van noodzakelijke uitgaven. Daarnaast evolueren we naar een economisch systeem waarin gebruik belangrijker wordt dan bezit. Kedin speelt in op die trend, biedt de consument meer flexibiliteit in betalen en helpt bedrijven aan een oplossing in de evolutie van het economisch systeem. Een gesprek met Business Unit Director Michel Westerduin.

Kedin is een organisatie voor consumenten die gespreide betaling aanbiedt voor met name producten en diensten. Daarnaast faciliteert de firma een leaseconstructie voor consumenten. Westerduin: “De leaseconstructie is gericht is op de ingebruikname van producten vanuit de veranderende visie van bezit naar gebruik. Daarbij helpen we zowel de consument, die direct gebruik kan maken van het product, als de verkopende partij die van origine is ingericht op het genereren van directe omzet. Wij kopen dan bijvoorbeeld de fiets en leasen deze aan de consument op basis van gespreide betaling en vanuit de budget-planning gedachte.”

Flexibiliteit
Volgens Westerduin heeft de consument steeds meer behoefte aan het spreiden van zijn noodzakelijke uitgaven als gevolg van het flexibeler inkomen. “De consument kan aan de voorkant nog altijd zijn uitgaven doen, maar heeft vervolgens aan de achterkant alle mogelijkheden om te bekijken hoe hij gaat betalen. Zo kan de consument voor een gespreide betaling kiezen, zijn betaling uitstellen, werken met een automatisch incasso of zelfs betalen met spaarpunten, om maar eens enkele voorbeelden te noemen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de consument een account heeft aangemaakt bij Kedin, waarbij de consument vanzelfsprekend op alle fronten is gecheckt, vergelijkbaar aan een check die bij een creditcardbetaling wordt uitgevoerd. Zo kunnen we beoordelen of we het risico al dan niet nemen.”

Kedin in checkout
Binnen afzienbare tijd is het voor webwinkeliers zelfs mogelijk om de Kedin betaaloptie in de checkout toe te voegen, mits de PSP dat ondersteunt uiteraard. Westerduin: “Behalve een iDEAL of Mastercard betaling kan de consument dan ook kiezen voor de optie Kedin. Wij betalen vervolgens de vordering, de webwinkel is dus gegarandeerd van zijn omzet en bieden de consument de keuze op welke manier hij zijn rekening bij ons wil gaan vereffenen. Dat gaat buiten de webwinkel om. Dat risico ligt dan bij ons. En we bieden in de toekomst steeds meer opties om het saldo te kunnen aanzuiveren.”

Gebruiksplan
Recent heeft Kedin ook het gebruiksplan geïntroduceerd, allereerst bedoeld voor studenten om op een betaalbare een aantrekkelijke manier gebruik te kunnen maken van een laptop. “We zijn een samenwerking aangegaan met Leapp,” zegt Westerduin. “Studenten kunnen tegen een maandelijks tarief gebruik maken van een refurbished Apple MacBook. De overeenkomst is gebaseerd op 24 maanden en na afloop wordt de laptop weer ingenomen. Studenten betalen dus alleen voor het gebruik en betalen nooit meer dan de waarde van het apparaat. Dat is beduidend aantrekkelijker dan een financiering.”

Als we Westerduin mogen geloven, zijn de genoemde voorbeelden pas het begin van wat we mogen verwachten van Kedin. Zo zijn er initiatieven in de vorm van een zorgbetaalplan en gaat Kedin een vergelijkbare constructie als het gebruiksplan voor studenten opzetten met een fietsfabrikant gespecialiseerd in ebikes. “Die constructie is natuurlijk voor ontzettend veel doeleinden te kopiëren,” zegt Westerduin tot besluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*