Betalen via QR code

Cardgate0617

Aankopen doen via internet is de laatste jaren explosief gegroeid en het aantal online verkopen blijft stijgen. Het aanbieden van de juiste betaalmethode op je webshop is van groot belang, aangezien het de conversie van je webshop flink kan beïnvloeden. CardGate biedt alle betaalmethoden die je nationaal en internationaal nodig hebt en ondersteunt ook betalen via QR code voor onder meer iDEAL QR in Nederland en Bancontact QR voor de Belgische markt.

Misschien bent u al wel eens een iDEAL QR code tegengekomen. Betalen met iDEAL kan tegenwoordig namelijk ook met een QR code. Deze QR code vindt u terug op facturen, kassabonnen, schermen (TV, laptop, winkelzuil, etc.), (abri)posters en bijvoorbeeld op uw televisie.

Voor het scannen van de QR codes is een speciale app ontwikkeld. Met de iDEAL app kunnen iDEAL QR codes veilig worden gescand om een iDEAL betaling te doen. Gemakkelijk, veilig en vertrouwd, zoals u dat gewend bent van iDEAL. In een later stadium kan de bank APP dit zelf en rechtstreeks afhandelen. Op dit moment ondersteunt alleen de mobiele app van de Knab bank deze methode.

iDEAL QR is een Nederlandse standaard voor internetbetalingen. Met iDEAL QR betalen Nederlandse consumenten hun aankopen op internet via een QR code via hun eigen online bankomgeving. iDEAL is in Nederland de meest gebruikte online betaalmethode. Betalingen met iDEAL QR zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

Met iDEAL QR kan de klant met zijn smartphone of tablet een gedrukte QR code scannen om een veilige mobiele iDEAL betaling tot stand te brengen. Een webshop kan bijvoorbeeld een iDEAL QR code onderaan een factuur afdrukken. De klant hoeft dan geen betaalgegevens meer over te tikken in internetbankieren maar kan makkelijk en foutloos betalen door de QR code met de camera van zijn mobiele telefoon te scannen.

Om iDEAL QR codes te scannen, kunnen consumenten nu nog de gratis iDEAL QR app gebruiken. Die staat in de Apple App Store en de Google Play Store. De banken hebben aangekondigd dat ze het scannen van iDEAL QR codes spoedig aan hun eigen mobiele apps zullen toevoegen. Een betaling met een iDEAL QR code zal daardoor nog vlotter en makkelijker verlopen. Bovendien zal de toevoeging aan de bankapps het vertrouwen van consumenten in iDEAL QR verder verhogen. Behalve betalen met de bekende QR code is het bij Bancontact ook mogelijk om direct af te rekenen via de Bancontact App.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*