Zoveel mogelijk relevantie creëren

bm0616

Omdat Google het beste antwoord wil geven op een zoekopdracht, wordt relevantie steeds belangrijker. Daarbij is het optimaliseren van een website of webshop voor Google cruciaal. Internet marketing bureau Blauwe Monsters is hier in gespecialiseerd. We gaan in gesprek met oprichter en eigenaar Dennis Stokman.

Om als website of webshop gevonden te worden is het belangrijk om zoveel mogelijk relevantie te creëren voor zoekwoorden zowel binnen als buiten de eigen site, begint Stokman. “We beschikken zelf al jaren over een webshop en waren vanuit die hoedanigheid op zoek naar een internet marketing bureau die onze wensen kon vertalen naar uiteindelijk een beter resultaat. Vanwege het gemis aan zo’n partij zijn we onszelf gaan verdiepen en specialiseren in de materie van SEO. Zo is Blauwe Monsters ontstaan.”

Op nummer 1 in de zoekmachine
De zoekmachine wordt volgens Stokman steeds slimmer. “Zeker na de laatste update van Google heeft de zoekmachine aangegeven nog scherper te kijken naar de relevantie en synoniemen. Voor een webshopeigenaar is er alles aangelegen om woorden met dezelfde betekenis aan elkaar te linken, zoals herenjas en herenjack. Doel is om als webshopeigenaar zoveel mogelijk relevante content te creëren, ook buiten de webshop om, die linken naar de webshop. Dat leidt tot meer organische bezoekers van deze websites, daarmee creëer je meer relevantie waardoor de zoekmachine je hoger plaatst binnen de resultaten. We zijn specialist in linkbuilding, het creëren van relevante content en beschikken over het grootste netwerk van bloggers en andere interessante websites binnen de Benelux. Dat linkbuilding ook door grote bedrijven wordt omarmd bewijzen de diverse vacatures bij de bekende pure players voor ervaren linkbuilding specialisten,” onderschrijft Stokman. “Ook zij weten dat linkbuilding een wezenlijke bijdrage levert in de zoekresultaten.”

Nieuwe manier van linkbuilding
Stokman is van mening dat de oude manier van linkbuiling uit de gratie raakt. “Voorheen werden er allerlei startpagina’s aangemaakt van waaruit gelinkt werd naar de webshop. Van daaruit zijn partijen ontstaan die ook allerlei kloonpagina’s op het web slingerden. Wij denken dat deze netwerken steeds minder waarde hebben. Ze bevatten namelijk geen relevantie, maar alleen een link. Meer niet. Nee, linkbuilden vraagt tegenwoordig een andere aanpak. Het is belangrijk om content te publiceren bij kwalitatieve bloggers, dus op andere websites en door anderen geschreven. Wij hebben die ingangen en kunnen daarin bemiddelen. Duurzame toegevoegde waarde dat is waar wij voor staan.”

Voordat Blauwe Monsters de juiste internet marketing strategie bepaalt voor een website of webshop wordt eerst een uitgebreide website analyse uitgevoerd. “Tijdens deze website analyse wordt er onder andere gekeken naar de huidige content, de verschillende zoekwoorden, het linkbuildprofiel en de opbouw van de webshop. Aan de hand van deze analyse kijken we welke internet marketing strategie het beste past bij de webshop en gaan we aan de slag.”

Of het nu gaat om zoekmachine optimalisatie, online adverteren of website analyse, Blauwe Monsters zorgt voor werk op maat en zorgt voor de juiste internet marketing strategie. “Waarbij we garanderen dat ondernemers ons ook echt terugverdienen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*