Whiskysite.nl over de meerwaarde van een native shopping app

Pocketshop0117

Pim van der Feltz, Director Google Netherlands, gaf als keynote spreker tijdens de Webwinkel Vakdagen 2017 een belangrijke tip aan de bezoekers: “Check hoe goed je bent op het gebied van mobile. Lukt het je niet om mobiel goed te werken, vergeet het dan maar.” Gemiddeld gaat namelijk meer dan 53% van het internetverkeer al via de mobiel. Een shopping app kan een wezenlijke bijdrage leveren aan het succes op mobiel. Whiskysite.nl weet dat als geen ander.

Eindgebruikers verwachten anno 2017 een consistente off- en online ervaring over verschillende kanalen: winkel, website en mobiel. Een consistente omni-channel ervaring is dan een must. Lightspeed klant Whiskysite.nl ging in zee met PocketShop, een platform waar je voor een lage maandelijkse prijs een mobiele app kan aanbieden in de iOS App Store & Google Play Store. “Een shopping app is een extra mobiel verkoopkanaal met een 3x hogere conversie dan een responsive website,” zegt Karin Cats van PocketShop. “Bovendien komen bezoekers vaker terug naar een app. Met een shopping app kun je pushberichten versturen naar de mobiele telefoon van je klanten en die hebben een hoge open rate. Ideaal voor het aankondigen van nieuwe producten of een sale en het activeren van je klanten direct in de aankoopomgeving.”

Hoge service en bestelgemak
PocketShop maakt native shopping apps voor webshops die zijn aangesloten op Lightspeed en Magento. Whiskysite.nl beschikt al over een responsive webshop en een fysieke winkel. “Aangezien meer dan 53% van het internetverkeer via mobiel loopt, vonden we dat we onze klanten meer moesten bieden op mobiel gebied,” zegt Jack van Whiskysite.nl. “Mobiel gebruikersgemak is belangrijk en dan is alleen een responsive site niet voldoende. We willen klanten een zo hoog mogelijke service en bestelgemak bieden, ook op hun mobiele telefoon. Met een native shopping app zijn we helemaal in deze missie geslaagd. De shopping app is daarnaast goed voor de uitstraling van ons merk. De app gebruikers komen uit alle delen van Europa en de meertaligheid van de app is daarbij een groot voordeel.”

Pushberichten
Whiskysite.nl heeft inmiddels meer dan 3.000 downloads van de app. Jack: “En meer dan 96% van de klanten die de app heeft gedownload blijft hem gebruiken en dat doen ze ook nog eens heel regelmatig met meer dan vijf bezoeken per maand. Wij versturen nu ook pushberichten naar onze klanten en zien dan een piek in het aantal app gebruikers. Dat is heel handig voor promotieberichten.”

Pushberichten zijn een enorm sterk middel om gebruikers terug te halen naar je webshop. Uit onderzoek blijkt dat 49,8% van de mobiele gebruikers aanvinken dat ze pushberichten willen ontvangen na het downloaden van een app. “Het contact met PocketShop verloopt heel soepel,” zegt Jack. “Ik heb geen omkijken naar de shopping app. Dagelijks voer ik veranderingen door in de webshop en die worden naadloos overgenomen in de app. Wij hebben er dus geen onderhoud aan. Dat de app native is (geschreven in de taal van de telefoon) maakt hem extra snel en gebruiksvriendelijk.”

Naadloze synchronisatie
Cats: “De shopping apps van PocketShop synchroniseren naadloos met Lightspeed en Magento en de productcategorieën en producten van de webshop worden automatisch overgenomen. De orders die geplaatst worden in de shopping app zijn direct terug te zien in de backend. De webwinkelier heeft hierdoor geen omkijken naar de app. Bovendien is de waarde van de winkelwagen in de app hoger dan die van een responsive site. En omdat klanten de app direct op hun mobiele telefoon downloaden, bespaar je ook op de mobiele Google search kosten.”

De tarieven van PocketShop zijn MKB proof. Al vanaf EUR 29 per maand kun je over een shopping app beschikken. De maandelijkse fee hangt af van het aantal artikelen in de webwinkel en het platform waarop de webwinkel draait. PocketShop rekent een eenmalige fee (450 euro voor Lightspeed en 650 euro voor Magento shops) voor het bouwen van de shopping app in de look & feel van de webshop en het aanmelden van de app bij de appstores van Google en Apple.

Een mobiele native app is een sterk extra verkoopkanaal als de producten die je verkoopt geschikt zijn voor een herhaalaankoop. Via PocketShop synchroniseert je Lightspeed of Magento webshop direct in de app, waardoor je voor weinig geld binnen een paar weken een mobiele app in de wereldwijde App Stores hebt staan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*