Een hogere conversie met productafbeeldingen?

Heb jij een computer van Apple? Een koffieapparaat van Nespresso? Een speaker van Sonos? Al deze producten hebben een streepje voor op hun concurrenten; het design.

Goed vormgegeven producten stralen vertrouwen uit. Dat is precies de waarde die jij graag mee wilt geven aan jouw producten als je gaat verkopen. De eerste productafbeelding bepaalt namelijk voor 80% of een potentiële klant het product zal kopen. Binnen een split-second kan er gezien worden of de verkoper ervoor gekozen heeft om te investeren in design. 

Clover | Marketplace Design Agency 

Door professionele fotografie, grafisch ontwerp en expertise zorgt Clover ervoor dat jouw product vertrouwen uitstraalt naar de potentiële klant. Jolanda van Beusichem en Kumari van Klaveren hebben in 2020 meer dan 300+ productafbeeldingen verzorgd voor diverse opdrachtgevers. “Veel ondernemers die verkopen op Bol.com of Amazon laten hun productafbeeldingen oftewel ‘listing images’ opmaken door grafisch ontwerpers van platform Fiverr. De kosten zijn dan erg laag, maar de kwaliteit vaak ook. Daarnaast verloopt de communicatie moeizaam en de snelheid laat vaak ook te wensen over. Wij willen graag als eerste specialist in Nederland laten zien dat het ook anders kan!” 

Listing samenstellen

Er wordt onderzoek gedaan naar welke afbeeldingen er gebruikt worden bij de concurrentie, zodat geanalyseerd wordt op welke fronten de afbeeldingen onderscheidend kunnen worden. Een listing bevat verschillende afbeeldingen, bijvoorbeeld een vergelijking, review, close up, stijlfoto, unique selling point met icoontjes. Geheel volgens de gevraagde richtlijnen. Voor Amazon wordt er ook A+ content ontworpen.

Fotografie

Door van tevoren te inventariseren wat voor afbeeldingen het gaan worden en een ruwe opzet van het design voor te bereiden, kunnen er gericht productfoto’s en stijlfoto’s gemaakt worden. “Bij een fotoshoot zijn we altijd aanwezig om op de details te letten en zorgen voor de juiste styling. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, waardoor het product uiteindelijk optimaal gepresenteerd wordt,” vertelt Kumari.

Grafisch Ontwerp

“Voor al onze opdrachtgevers werken wij met templates. Dit zorgt ervoor dat de huisstijl bij alle producten zichtbaar en herkenbaar is. Na de productfotografie worden de producten vrijstaand gemaakt en een schaduw toegevoegd. Vaak wordt er ook gebruikgemaakt van stockfotografie waar het product in geplaatst wordt,” vertelt Jolanda. “Dit alles zorgt ervoor dat de potentiële klant zichzelf het product ziet gebruiken en het graag wilt hebben.”

Marketplace Integrator

Clover neemt graag alle werkzaamheden omtrent grafische vormgeving voor marketplaces uit handen. Daarnaast is er een samenwerking met ProductFlow die een Marketplace Integrator en PIM-systeem in een platform aanbiedt. Dit zorgt voor een optimaal resultaat van de productafbeeldingen. Want afbeeldingen opgemaakt door de specialist, scoren met de verkoop. Het is dé manier om met een kleine investering te zorgen voor een hogere conversie!

www.clovercreate.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*