Digitale marketing: de hype voorbij

De afgelopen vijftien (!) jaar hebben we veel hypes en non-hypes voorbij zien komen in de wereld van digitale marketing. Ook is het aanbod aan digital agencies in Nederland exponentieel gegroeid. Wat wij zien is dat er vooral veel in wordt geïnvesteerd zonder dat het echt waarde oplevert voor bedrijven. Zonde. Digitale marketing is namelijk geen hocus pocus, maar een ambacht. Aan het woord zijn de CEO’s van Zeo: Chris Jongeling en Wibo van der Heide. Zij hebben een duidelijk visie op digitale marketing en de afgelopen vijftien jaar veel (non-)hypes en trends voorbij zien komen.

Zeo profileert zich in de wereld van digitale marketing meer als een niche speler, erkent Wibo. “Natuurlijk volgen we alle trends en hypes op de voet, dat hoor bij ons vak, maar we spelen niet overal zomaar lukraak op in. Digitale marketing is een ambacht, een vak.” Chris vult aan: “Onderaan de streep moet digitale marketing iets opleveren en waarde toevoegen in plaats van enkel en alleen voldoen aan de gestelde KPI’s van een marketeer. Wij houden van aanpakken en dat zie je terug bij onze klanten die één op één in contact staan met onze marketeers en developers.” Wibo: “Ook hierin onderscheidt Zeo zich van andere bureaus. We hebben weinig overhead en dat betaalt zich uit.”

Warmteservice

Met ruim 100.000 producten is Warmteservice de specialist in alles wat met warmte te maken heeft. Het bedrijf uit Amsterdam verkoopt onder andere cv-ketels, radiatoren, vloerverwarming, convectorputten, dakbedekking en airco’s, tegen vaste lage prijzen. Dat doet Warmteservice vanuit 73 vestigingen en via een goed lopende website. Het online kanaal is zeer belangrijk voor het 58-jarige bedrijf, vaste klant in de Twinkle100. Om de juiste producten op het juiste moment te tonen aan de juiste mensen, zet het bedrijf al jarenlang zoekmachinemarketing (SEO) in met hulp van Zeo. Begin 2021 besloot Warmteservice om behalve voor zijn organische vindbaarheid ook voor betaalde zichtbaarheid samen te gaan werken met Zeo. 

Strategische sparringpartner

Behalve uitvoerend partner in online marketing is Zeo voor Warmteservice ook een strategische sparringpartner. Uitdaging was om het enorme aanbod van 123.000 verschillende producten toe te voegen en de resultaten goed meetbaar te maken. Voor de Google Ads-campagne hebben Warmteservice en Zeo een grondig plan van aanpak gemaakt volgens Hagakure. Dat is een nieuwe methode om je campagnestructuur op te zetten, die meer overzicht biedt en die Google in staat stelt slimmere keuzes voor je te maken door te sturen op data. Als Google Premier Partner volgt Zeo de ontwikkeling van de methodiek op de voet. Daarnaast besloot Warmteservice op advies van Zeo Datatrics in te zetten om de webshop aan de hand van klantdata te personaliseren en zo de conversie verder te verhogen.

De investeringen in Google Ads hebben bijgedragen aan een substantiële stijging van het aantal klanttelefoontjes en het bezoek aan de vestigingen van Warmteservice. De online impact is reusachtig; de directe omzet uit betaalde advertenties schoot door het dak. Dat komt deels door het toegenomen budget, maar zeker ook door het sterk gestegen rendement van elke bestede marketingeuro: het lag in de zomer van 2021 bijna de helft (48,99%) hoger dan in de zomer van 2020. Zeo, dát helpt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*