‘De kortste weg naar conversie’

affilinet

Al bijna twintig jaar koppelt Affilinet websites en webshops aan adverteerders en vice versa. Het is dan ook van de eerste netwerken in Europa dat volgens Christian Van Essen van Affilinet nog dagelijks wordt uitgebreid. Van Essen vertelt ons over het belang van affiliate marketing en de laatste nieuwe ontwikkelingen. Bovendien heeft hij een heuse primeur voor ons in petto: Affilinet gaat zijn krachten bundelen met een andere grote partij. Dat resulteert in een nóg groter bereik en nóg meer mogelijkheden.

Affilinet is van origine een Duits, beursgenoteerde bedrijf en actief in acht verschillende landen in Europa, waaronder de Benelux. “In de Benelux profiteren we dus van de kracht en techniek van ons moederbedrijf,” zegt Van Essen. “We richten ons met name op de sectoren travel, fashion, lifestyle, het huis- en tuinsegment en als laatste op het gebied van parkeren. We zien affiliate marketing als de kortste weg naar conversie ofwel het verzilveren van traffic naar de webshop. In een banner is altijd een call-to-action opgenomen. Helder en overzichtelijker kan het bijna niet.”

Concrete doelstellingen
Van Essen vervolgt: “Ieder partij heeft een bepaalde doelstelling. Dat geldt niet alleen voor websites of -shops, maar ook voor adverteerders. Afhankelijk van die doelstellingen wordt een campagne vormgegeven. Partij x heeft bijvoorbeeld zoveel impressies nodig om een salesdoelstelling te bereiken en partij y moet zoveel mogelijk stuks van een bepaald artikel of zoveel reizen verkopen om een doelstellingen te bereiken. Dat wordt volledig doorgerekend. Vervolgens koppelen we de partijen met de juiste relevantie aan elkaar. Die relevantie en de juiste context is belangrijk. Adverteren met een pot pindakaas op een fashionportal kan, maar logisch is het niet. Om dat soort zaken te voorkomen, wordt iedereen uitvoerig gescreend. Een pittige job, zeker gezien de duizenden aanmeldingen op jaarbasis. Alleen op deze manier kunnen we de sterke focus blijven houden op service, kwaliteit en betrouwbaarheid.”

Transparant
Alles aan een affiliate campagne, van A tot Z, moet kloppen. “Allereerst moet een bezoeker na het klikken op een banner direct op de juiste landingspagina komen. Het openen van die pagina moet niet al te lang duren. Nederlanders zijn behoorlijk ongeduldig. Vijf seconden wachten is vaak al te lang. Vervolgens moet de informatie op de landingspagina de juiste relevantie en mogelijk een directe call-to-action bevatten. Het moet dus een geoliede machine zijn. Affiliate marketing hangt ook samen met de betrokkenheid van webshops; zij zullen regelmatig consumentenacties moeten communiceren. Het vergt dus een optimale samenwerking tussen ons als Affilinet, de webshop en de adverteerders. Wij hanteren een transparant en uniek systeem, waarbij inzicht is in het aantal impressies, clicks en gespecificeerde informatie over de behaalde omzet, zodat men altijd kan herleiden waar het verkeer van afkomstig is.”

Bloggersland
Nederland is volgens Van Essen een echt bloggersland. “In een paar jaar tijd is het landschap ontzettend veranderd. We zien vooral een sterke toename in het aantal bloggers. Of beter gezegd: een explosieve groei. Ook daar spelen we op in. Zo werken met samen met partijen die software aanbieden aan bloggers ten behoeve van affiliate marketing. Ook dat werpt zijn vruchten af.” Een andere ontwikkeling die volgens Van Essen niet is te stoppen, is m-commerce. “Mobile heeft eindelijk een enorme vlucht genomen. We roepen het al jaren, maar de laatste jaren is het echt doorgebroken. Opvallend is vervolgens de houding van de adverteerders. Het mediagebruik loopt aardig uit de pas. Wij proberen daarom adverteerders bij de hand te nemen en hun kansen te grijpen in het mobiele landschap. De consument is daar nu serieus actief, het is aan de adverteerders om hierop in te spelen. Dat geldt natuurlijk niet voor alle adverteerders, maar wel voor een flink aantal. Maak er gebruik van; pak nu je kans.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*