Alle data overzichtelijk en simpel in één dashboard

Digitale geletterdheid is een groter probleem dan we soms denken. Veel marketeers gebruiken bijvoorbeeld wel Google Analytics, maar hebben vervolgens geen idee waar ze naar kijken of hoe ze het kunnen inregelen en instellen. Aan het woord is Tom Vink van Jeasy App. Hij ontwikkelde een tool, als het ware een schil om Google Analytics heen, om van ruwe data naar concrete inzichten te komen. “Met Jeasy App maken we analytics simpel oftewel Just Easy.”

Online analytics en werken met data is heel iets anders dan het creatieve aspect waar marketeers veelal goed in zijn. Data is toch meer een exacte wetenschap. “Google Analytics is een enorm uitgebreide tool, maar om er echt inzichten uit te halen moet je toch wat meer kennis van zaken hebben,” erkent Tom. “Met Jeasy App maken wij Google Analytics toegankelijk voor iedereen. Wij volgen met onze app in feite de Apple-filosofie: alles staat in het teken van gebruiksgemak. Wij zorgen ervoor dat iedereen gewoon weer kan zien wat er gebeurt op de website en wat de marketinginvesteringen opleveren. Dat is immers wat je wil weten als ondernemer.”

Echt antwoord op vragen

Jeasy App is gericht op de marketeers die echt op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen, zegt Tom. “Bij welk formulier in de checkout is een potentiële klant afgehaakt? Wat is het effect van een pagina aanpassing? Welke pagina’s presteren wel of juist niet? Vragen waarop je met data hele interessante antwoorden kunt geven. Dat alles kun je terugvinden in Jeasy App. Alle cijfers uit Google Analytics worden bovendien vertaald naar twee grafieken. Marketeers zien dus direct wat de prestaties zijn ten opzichte van de benchmark.” Ondanks de nog prille livegang sinds begin 2020 heeft Jeasy App al een grote schare gebruikers. “Het zijn vooral retailers en e-commercepartijen die gebruikmaken van de applicatie omdat ze veelal de beschikking hebben over betrouwbare data. Maar we hebben ook al een aantal grote partijen aangesloten.” 

Maandelijks opzegbaar

We bieden Jeasy App in verschillende gradaties en starten al met een licentie vanaf 30 euro per maand, vervolgt Tom. “Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en voor bepaalde diensten en producten hebben we ook een eenmalig tarief. Installeren is kinderspel. Je krijgt een klein stukje code voor je website dat we eventueel samen implementeren. Vervolgens is het een kwestie van de app openen en alle informatie wordt overzichtelijk voorgeschoteld. Eén keer in de week sturen we een mailing van hoe de website ervoor staat met de ‘leading KPI’s’. Vanzelfsprekend blijven we de applicatie doorontwikkelen en stellen we ons voortdurend de vraag: hoe kan het slimmer, simpeler en sneller?”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de speciale landingspagina: https://jeasy.app/online-retailer 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*