360 graden productfotografie

Een professionele webshop kan niet zonder goede productfoto’s. Een klant wil precies weten wat hij koopt. Als hij het product online aan alle kanten kan bekijken, blijven er weinig verrassingen over. Logisch, dat steeds meer webshops investeren in 360 graden productfotografie. Met de oplossingen van Benel kan dat in slechts drie stappen voordelig, snel en effectief. Afhankelijk van de grootte zijn er al professionele oplossingen vanaf een paar honderd euro. 

Om een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen, neemt Han Rijk, eigenaar van Benel, ons mee in de wereld van 360 graden productfotografie. “Het gamma start met een mini draaiplateau die je in een simpele fotobox kunt plaatsen. Ideaal om beelden te schieten van kleine artikelen, zoals een horloge of kop en schotel. En dat voor slechts 39,95 euro. Verlichting en een statief zijn eventueel los verkrijgbaar. De volgende stap is de Foldio360, eveneens voor kleine artikelen en verkrijgbaar inclusief fotobox met verlichting. Via een gratis app op je smartphone kan je vervolgens volautomatisch foto’s maken. Deze combinatie vraagt een eenmalige investering van zo’n 300 euro. Voor het maken van foto’s gebruik je je smartphone of een camera.”

Volautomatisch fotograferen

Weer een stapje hoger op de ladder van 360 graden productfotografie staat de Composer fotostudio. Rijk legt uit: “Het gaat om een gesloten box, voorzien van draaiplateau en geïntegreerde ledverlichting, zelfs aan de onderzijde. Via de meegeleverde software voor de pc of macOS worden de fotostudio en de camera aangestuurd. Het draaiplateau draait en de camera maakt automatisch foto’s. De software maakt hier een 360-graden-rendering van, die je op de pc eventueel nog kunt bewerken en vervolgens uploaden naar de webshop. De Combo en Jumbo zijn vrijwel identieke systemen, maar vooral een maatje groter en staan op poten. De Jumbo is bovendien uitgerust met een lasersysteem om artikelen exact in het midden te positioneren. De Mode Style MS100 rondt het gamma aan relatief compacte fotostudio’s af. Het systeem is volledig geautomatiseerd, rondom verlicht en wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken, intuïtieve software-interface van ModeVid. De software stuurt de LED-verlichting aan en helpt om bewerkingsfuncties uit te voeren zoals het verwijderen van de achtergrond, pack-shots en presets, om ze vervolgens te uploaden naar de website.”

Productiematig fotograferen

Voor het productiematig maken van topkwaliteit foto’s en spinners, bieden wij de Centerless Table van Photorobot, vervolgt Rijk. “Dit apparaat kenmerkt zich door een glazen plateau. Hierbij is het mogelijk om in 20 seconden 36 opnames te maken. Dit kan vanaf elke hoek, voor een volwaardige 3D-opname. Daarnaast is er een gerobotiseerde arm waarop de camera geplaatst wordt. Daarbij kun je volautomatisch de beste camerahoek instellen.”


4.000 kilogram

Benel is gespecialiseerd in foto- en video-artikelen en camera-accessoires. “Alle componenten van een fotostudio zijn ook los verkrijgbaar,” zegt Rijk. “Zo leveren we onder meer verlichting, statieven, opnametenten, fotoboxen, software en draaiplateaus. Met onze Photorobot Carousel 5000, een draaiplateau van maar liefst 5 meter in diameter, kunnen we zelfs 360 graden foto’s maken van een auto of caravan. Het plateau wordt via software automatisch aangestuurd en heeft een draagvermogen van 4.000 kilogram. Voor diverse autobedrijven hebben we reeds een complete studio voorzien, inclusief wanden en plafond. Binnen vier minuten is de auto volledig gedigitaliseerd. Al onze apparatuur staat overigens ook bij ons in Hoogeveen ter demonstratie opgesteld, zodat klanten alles in werking kunnen zien. Daarnaast kunnen we eventueel ook voor klanten de 360 graden productfotografie verzorgen. Het gebeurt regelmatig dat er een vrachtwagen met artikelen arriveert, die wij vervolgens in onze eigen studio’s fotograferen. De meest uiteenlopende artikelen krijgen we over de vloer, van supermarktbroodjes, telefoonhoesjes en kaas tot de nieuwste auto’s en caravans.”

Voor eenmalige of periodieke shoots, heeft Benel ook een mobiele containerstudio ingericht. “De Foto360XL-studio is volledig gebruiksklaar, inclusief camera. We zetten de container bij een bedrijf neer voor een bepaalde periode, steken de stekker erin en de klant kan zoveel foto’s maken als hij wil. Kortom, voor elke situatie bieden we de passende oplossing in koop of huur,” besluit Rijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*