Voorraad, bestellingen én producten beheren vanuit één platform

Kleine en middelgrote webshops met een eigen magazijn opgelet: met GoedGepickt is het mogelijk om vanuit één online platform je voorraad, bestellingen (over alle kanalen) én producten te beheren. “Makkelijker kunnen we het niet maken,” schetst Stan Janssen van GoedGepickt. “Dankzij koppelingen met diverse partijen kunnen webshops met zo min mogelijk handelingen een bestelling verzendklaar maken en hun voorraad inzichtelijk houden.”

Webshops moeten steeds meer kanalen omarmen om hun producten aan de man/vrouw te kunnen brengen. “Marketplaces zijn een serieuze trend,” erkent Janssen. “Probleem is dat over al die verschillende verkoopplatformen de voorraad apart wordt bijgehouden. Je moet in verschillende portalen inloggen om bestellingen te verwerken en voorraden te beheren. Het maakt het er allemaal niet makkelijker op. Met GoedGepickt neem je afscheid van al die verschillende portalen, want alles wordt centraal beheerd vanuit één online omgeving.”

Gestructureerd overzicht

GoedGepickt bestaat nu drie jaar en heeft de laatste jaren ontzettend veel koppelingen gerealiseerd. Janssen: “We koppelen in feite met alle populaire webshopplatformen, zoals Lightspeed, Magento, WooCommerce, Shopify, enz. Daarnaast hebben we veel koppelingen ontwikkeld met marketplaces in binnen- en buitenland. Zo is recent is de nieuwste koppeling met Amazon en bol.com gelanceerd. Dankzij de koppelingen kun je overal op elk platform de real-time voorraad tonen. Orders vanuit alle platformen of marketplaces komen in GoedGepickt gestructureerd binnen en in één overzicht terecht. Onze klanten hebben op die manier eenvoudig inzicht in de voorraden en bestellingen.”

Geautomatiseerde inkoop 

Over bestellingen gesproken, we zijn druk bezig geweest met het schrijven van software voor het automatisch genereren van inkoopbestellingen op basis van de actuele voorraad, vervolgt Janssen. “Zo verzeker je je van een optimale voorraad in je magazijn, niet te veel en niet te weinig. Aan de hand van de ingevoerde drempelwaardes plus eventuele backorders maak je met één druk op de knop een inkooporder aan per leverancier. Vervolgens worden ontvangsten geregistreerd en gecontroleerd of de juiste producten in de juiste aantallen zijn binnengekomen. Onze software werkt ook barcode gedreven, zodat op moment je producten gaat picken of inkomende goederen wil registreren, dat eenvoudig met een barcodescanner kan gebeuren.”

Vervoerders

Vanzelfsprekend koppelt GoedGepickt ook met alle bekende vervoerders en tussenpartijen / brokers. “Het bouwen van nieuwe koppelingen is overigens een continu proces om tegemoet te komen aan de vraag van (nieuwe) klanten,” zegt Janssen. “Deze koppelingen maken een webshop ook heel flexibel. Dat is eens en te meer duidelijk gebleken tijdens corona. Veel vervoerders hadden moeite om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Via GoedGepickt konden ze heel snel schakelen en switchen van vervoerder om toch aan de beloofde levertijden te kunnen voldoen. Het is met onze software heel eenvoudig om zendingen aan te maken en automatisch de bijbehorende verzendetiketten te printen.”

Batch picklijsten

Corona heeft e-commerce sowieso een boost gegeven en logischerwijs ook die van GoedGepickt. “Webshops ervoeren door de toegenomen vraag steeds meer problemen met hun voorraden,” weet Janssen. “GoedGepickt stroomlijnt de processen van begin tot einde en maakt dat je op een prettige manier bestellingen kunt verwerken. De zogenaamde batch picklijsten laten het zelfs toe om meerdere producten voor verschillende bestellingen in één keer te verzamelen. Of het nu om B2B of B2C bestellingen gaat, het maakt voor ons systeem geen verschil.” 

GoedGepickt laat zich volgens Janssen eenvoudig configureren. “Het is een kwestie van een account aanmaken en de stappen volgen. Men kan er ook zonder technische kennis direct mee aan de slag. Er zijn bovendien geen implementatiekosten aan onze services verbonden. We bieden standaard pakketten tot 10.000 orders per maand. Alles daarboven gebeurt in overleg.” Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende proefperiode aan en probeer GoedGepickt 14 dagen geheel gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*