VGP bouwt nieuwe Home Shop Center voor Albert Heijn

VGP NV een toonaangevende pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed, is verheugd te kunnen aankondigen dat Ahold Delhaize gekozen heeft voor VGP Park Nijmegen als locatie voor haar nieuwe Albert Heijn Home Shop Center (HSC).

Het nieuwe pand dat momenteel in ontwikkeling is, maakt deel uit van de eerste bouwfase van VGP Park Nijmegen. Het nieuwe HSC dat Breeam Very Good gecertificeerd zal zijn, zal circa 21.000 m2 aan magazijnruimte bieden. Daarnaast voorziet het in een kantoorruimte van 2.700 m2 . In het nieuwe Home Shop Center zullen circa 1.000 nieuwe mensen aan de slag gaan die 40.000 bestellingen per week zullen verzamelen en bezorgen bij klanten in de regio Oost-Nederland.

De start van de huurovereenkomst is voorzien in het derde kwartaal van 2020.

Geerd van Helden, VGP Manager Benelux, zegt:  “Met het vertrouwen van Ahold Delhaize aan onze zijde, zetten we een grote en belangrijke stap in onze Nederlandse uitbreiding. De eerste fase op VGP Park Nijmegen is hierdoor grotendeels verhuurd en, samen met de onlangs aangekochte uitbreidingsgronden, kijken wij alvast uit naar een veelbelovende toekomst.”

VGP Park Nijmegen, gelegen op Park 15, is een strategisch gesitueerd logistiek park in het oosten van Nederland, in het hart van de regio Arnhem-Nijmegen. Het bedrijvenpark is strategisch gelegen doordat het centraal ligt tussen de Rotterdamse havens en het Duitse Ruhrgebied. Drie soorten modaliteiten komen hier samen: snelweg (A15), water (BCTN Nijmegen) en spoor (toekomstige Rail Terminal Gelderland). Hiermee wordt een goede logistieke doorstroming gewaarborgd. De eerste bouwfase, op een grondoppervlakte van 113.971 m2,  bestaat uit een totaal verhuurbare oppervlakte van circa 61.500 m2 magazijnruimte met daarin op maat gemaakte kantoren. Het multi-tenant park zal naast Albert Heijn ook onderdak bieden aan Conpax en ESTG.

OVER VGP

VGP N.V. is een toonaangevende pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP werkt volgens een volledig geïntegreerd businessmodel met capaciteiten en uitgebreide ervaring in de hele waardeketen. De Groep heeft een vergevorderde grondbank van 7,0 miljoen m2 . De strategische focus ligt op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële businessparken. VGP, opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, heeft vandaag meer dan 200 medewerkers in dienst en is actief in 12 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van VGP European Logistics en VGP European Logistics 2, beide joint ventures met Allianz Real Estate. Per juni 2019 is de bruto-waarde van de investeringen van VGP, inclusief de joint ventures tegen 100%, € 2,2 miljard en het bedrijf had een Netto Intrinsieke waarde (EPRA NAV) van € 604 miljoen. VGP staat genoteerd op Euronext Brussel en op de beurs van Praag (ISIN: BE0003878957).

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.vgpparks.eu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*