Verpakking is onderschat onderdeel van de logistiek

123kartondozen

Logistiek is het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom, en de wetenschap hierover. 123Kartonnendozen heeft dagelijks te maken met een klein onderdeel van het logistieke gedeelte dat vele ondernemers dagelijks uitvoeren; de verpakking van een product. Volgens Liselore Koole van 123Kartonnendozen is juist dat deel ook ontzettend belangrijk. Ze legt graag uit waarom.

De klanten die wij bedienen zijn allerlei soorten bedrijven van de net startende MKB ondernemer tot de multinationals. Wij denken met onze klanten graag mee over de verpakking en waar deze aan moet voldoen om een product onbeschadigd op de plek van bestemming te krijgen. Vaak wordt gedacht van ‘ach, de kartonnen dozen even opvullen en versturen maar’. Helaas er komt toch meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan de prijs van de dozen, het bestelvolume, de afmeting van de kartonnen doos, de handlingtijd tijdens het verpakken, de ‘duurzaamheid’ van de te grote doos en de benodigde extra verpakkingsmaterialen. Dit is slechts een aantal van de vragen die wij stellen tijdens ons eerste contact met de klant.

Dozen op maat
Prijs is en blijft een belangrijk onderwerp. Voor de meeste klanten is een kartonnen doos slechts een extra kostenpost en daarmee dienen ze zorgvuldig om te gaan. Er wordt in de meeste gevallen niks aan verdiend. In tegenstelling tot het verleden zijn dozen op maat tegenwoordig minder kostbaar. In veel gevallen kan een kartonnen doos met een bijzondere afmeting al voordeliger zijn dan een voorraaddoos. Maar daarin blijft de prijs een belangrijk focuspunt. Maar als u terugrekent, kunnen er bijzondere dingen naar boven komen. Bekijk de volgende punten dan ook eens vanuit uw bedrijfssituatie:

Wat zijn de aanvullende kosten van vulmaterialen?
Hoeveel extra tape gebruikt u en verbruikt u op jaarbasis?
Is uw medewerker / collega langer bezig met zijn werk?
Belasting van het milieu van verpakkingsmaterialen?
Ontvangt u veel geretourneerde pakketten door slechte verpakking?

Dozen bedrukken
De laatste jaren krijgen we steeds vaker de vraag of het mogelijk om dozen te bedrukken. We kennen de grote webwinkels die deze dozen gebruiken tijdens hun zendingen. Ook dit is iets wat we kunnen, maar vergeet niet dat er dan een cliché (een drukvorm die gebruikt wordt bij het drukken van illustraties in hoogdruk, red.) aangeschaft moet worden. Dit is een voor een kleine ondernemer een grote investering. Daarom bieden wij ook bedrukte tape aan, zodat elke ondernemer een stukje marketingwaarde aan zijn pakket kan meegeven. De standaard 50 millimeter PVC tape bieden wij vanaf 36 rollen en is minimaal 2 jaar houdbaar.”

Volgens Liselore scheppen de zogenaamde Fefco codes duidelijkheid in de enorme hoeveelheid aan verschillende soorten dozen. “Een Fefco nummer is een internationale benaming voor het aanduiden van modellen binnen de kartonindustrie. Fefco geeft aan dat het om een kartonnen plaat of kartonnen doos gaat. Je kunt al deze typen dozen bij ons op de website terugvinden of een kijkje nemen op www.FEFCO.org. 123Kartonnen dozen is een verpakkingsleverancier voor alle ondernemers. Van kleine aantallen standaardverpakkingen tot de hele grote aantallen op maat gemaakte dozen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*