Veilig en beschermd van A naar B

Jaarlijks worden er meer dan 420 miljoen pakketjes bezorgd door de pakketdiensten. Dat gaat volgens Arjan Voshart van Topa Verpakking vaak heel goed. “Maar bij die aantallen gaat er natuurlijk ook weleens wat mis. Bedenk dat een pakketje een hele weg aflegt om uiteindelijk bij de consument aan de deur te worden afgeleverd.” Topa Verpakking adviseert en ontwikkelt de meest optimale verpakking om producten veilig naar de bestemming te vervoeren.

Bij het selecteren van de best passende verpakking is het van belang om rekening te houden met alle facetten die een rol spelen in het transportproces, begint Arjan. “Dan hebben we het over interne logistiek en externe logistiek, al dan niet door de lucht, over het spoor, per vrachtwagen of per bestelbus van de pakketdienst. Een product ondergaat dus een intensieve cyclus alvorens het bij de klant wordt afgeleverd. De verpakking moet enerzijds het product bescherming bieden, anderzijds moeten de kosten voor de verpakking binnen de perken blijven. Met andere woorden, het is zaak zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken – ook in het kader van het milieu – maar zodanig afgestemd dat deze wél voldoende bescherming biedt.”

Analyseren
Om te komen tot de meest optimale verpakking brengen de verpakkingsspecialisten van Topa Verpakking allereerst de behoeften in kaart. “We analyseren de processen bij onze klanten en formuleren vervolgens een passend verpakkingsadvies. Het volume van verpakkingen en zendingen reduceren is in onze business altijd een belangrijke zaak. Daarnaast is het minimale gebruik van verpakkings- en opvulmateriaal een belangrijk punt, zodat afval beperkt kan blijven. Onze verpakkingsdeskundigen kunnen verpakkingen zo ontwikkelen dat de ruimte het beste wordt benut, de sterkte geoptimaliseerd is en er niet meer materiaal gebruikt wordt dan noodzakelijk is. In veel gevallen kunnen we het advies ook nog onderbouwen met testresultaten uit ons Topa Institute. Indien nodig, voeren wij in ons testlaboratorium aanvullende tests uit.”

Geen loze ruimte

Bij verpakkingen waarbij er zo min mogelijk loze ruimte in en tussen de verpakkingen zelf zit, zullen de vrachtwagens dus optimaal beladen kunnen worden, zodat er meer  rendement over de hele transportketen behaald kan worden, benadrukt Arjan. “Tevens houden wij rekening met elk aspect van het verpakkingsproces, de distributie, maar ook de eisen van de eindgebruiker, zodat de producten goed beschermd zijn. Onze verpakkingen kunnen bedrukt en onbedrukt worden geleverd, veelal in de gewenste volumes, afhankelijk van de behoeften. Amerikaanse vouwdozen, bedrukte dozen, maatwerk verpakkingen, palletstabilisatie, palletverpakkingen en kisten – tot zelfs orderfulfilment machines -, de klant vraagt, wij bieden de juiste oplossing!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*