Thermisch en mechanisch testen van verpakkingen

Voordat een pakketje bij een consument aan de deur wordt afgeleverd, doorloopt het een intensief distributieproces. Een proces waarbij het er soms best ruw aan toe kan gaan. Een deugdelijke verpakking is dus essentieel om het product onbeschadigd op de eindbestemming te laten arriveren. Voorkomen is beter dan genezen. Bij Topa Institute kan de distributiebelastingen op de verpakking gesimuleerd worden, zowel thermisch als mechanisch. 

Het Topa Institute is sinds zijn oprichting in 1989 intussen een gevestigde naam in binnen- en buitenland. Veel gerenommeerde bedrijven weten de weg naar het testlaboratorium te vinden. “We beschikken over uitgebreide testfaciliteiten voor verschillende typen simulaties, zoals transportsimulaties, palletstabilisatie en klimaattesten tot zelfs op maat gemaakte testen,” zegt Brigitte Zwart van Topa Institute. “Voor spelers uit de retailbranche is onze mechanische transportsimulatie populair. Op een gecontroleerde manier bootsen we na (schokken, vallen, trillen, enz.) hoe transportbewegingen invloed hebben op producten en verpakkingen tijdens transport en opslag.”

Transportsimulatie

Bij het uitvoeren van een transportsimulatie wordt rekening gehouden met de verschillende facetten die een pakket doorloopt in de logistieke keten. Brigitte: “De verpakking moet bestand zijn tegen bijvoorbeeld vallen (uit de handen), trillen (in de vrachtwagen, op de sorteermachine), druk (tijdens vervoer met andere pakketten) en schokken. Al deze stappen worden op meerdere manieren nagebootst met speciale apparatuur.Zo laten we een product bijvoorbeeld in de valtest in verschillende posities (op de hoek, op de vlakke kant, enz.) vallen. Ook de triltest wordt in verschillende richtingen uitgevoerd, waarbij we voor elke test uitgaan van de internationale ISO, ISTA en ASTM-standaarden en bedrijfsspecifieke normen. Daarnaast kan ook vocht, warmte of condens een oorzaak zijn van het verzwakken van de verpakking. Als dat aan de orde is, kunnen we de verpakking eerst in een van onze achttien (!) klimaatkamers ‘verzwakken’.”

Aanpassen of modificeren

Brigitte geeft enkele praktijkvoorbeelden. “We worden regelmatig ingezet voor het testen van verpakkingen van nieuwe producten. Nog voor de productlancering voeren wij tests uit om te voorkomen dat er onverwachte zaken kunnen gebeuren tijdens transport. Zo constateerden we voor een fabrikant uit de voedingsmiddelenindustrie, dat de geprinte tenminste-houdbaar-tot (tht-)datum op de dop van de flesjes niet bestand was tegen reguliere transportinvloeden. Geheel onverwachts bleek dat deze tht-datum van de flesjes werd afgeschuurd. Een zeer nuttige constatering. Een productintroductie is een belangrijke reden voor het testen van de verpakking. Datzelfde geldt voor het aanpassen of modificeren van bestaande verpakkingen, zoals het dunner maken van verpakkingen of het gebruik van ander materiaal. Uiteindelijk mag het doel van de verpakking – het veilig kunnen vervoeren van producten – niet in het gedrang komen.”

Veel bedrijven komen voor de expertise van het testinstituut en beschikken reeds over een eigen verpakking. “We opereren in dat opzicht volledig onafhankelijk van Topa Verpakking, een zustermaatschappij,” legt Brigitte uit. “Natuurlijk zijn we wel nauw betrokken bij de productontwikkeling van Topa Verpakking. Eigenlijk kunnen wij elke verpakking in ons testlab aan uitvoerige simulaties onderwerpen. Dat gaat van supermarktproducten (voornamelijk food) tot elektronica, kleding en zelfs motoren. En dan ook nog eens van kleine pakketjes tot grote palletladingen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*