Opvullen met papier

Plastic is in de perceptie van de gebruiker langzaam veranderd van geliefd materiaal tot ‘een regelrechte milieuramp’. Steeds meer mensen ergeren zich dan ook groen en geel aan het milieuvervuilend piepschuim en bubbeltjesplastic in verpakkingen. Ze vinden het in bijna elk pakket dat ze openen. Gelukkig zijn er ecologische mogelijkheden beschikbaar, zoals het inpakken met papier. Ga ook voor een groene uitpakbeleving bij je klanten! 

Het gebruik van karton voor verzendverpakkingen is in e-commerce heel gebruikelijk. “Lang niet iedere webwinkel of fulfilmentcenter heeft de beschikking over een automatische dozenmachine die een verzendverpakking volledig om het product vouwt. Om die loze ruimte op te vullen, wordt nog altijd veelvuldig gebruik gemaakt van piepschuim en bubbeltjesplastic,” weet Frank van Opijnen van Fromm. “Dat hoeft niet meer. Wij hebben met onze Airpad Paper en Packmaster™ Pro duurzame alternatieven voor het fixeren en stootbestendig maken van producten in standaard verzendverpakkingen.”

Airpad Paper

Opvullen met Airpad-luchtkussens is de meest effectieve manier om je producten in je pakket te fixeren en stootbestendig te maken, vervolgt Van Opijnen. “Met Airpad Paper kunnen we die luchtkussens voortaan ook uit papier vervaardigen in twee standaard formaten. Het Airpad-luchtkussen bestaat voor 99% uit lucht en 1% uit restmateriaal waarvan het grootste deel gerecycled papier. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Er zit weliswaar een heel dun laagje folie aan de binnenkant om de zakjes luchtdicht te kunnen afsluiten, maar dat is zo weinig dat ze officieel gewoon met het oud papier afgevoerd mogen worden. Een interessante optie voor bedrijven die willen verduurzamen en serieuze stappen willen zetten.”

Packmaster™ Pro

Datzelfde geldt voor de Packmaster™ Pro. “In plaats van papieren luchtzakjes (Airpads) produceert deze oplossing zogenaamde papierbuffers of rollen,” legt Van Opijnen uit. “Het formaat van de buffers kan heel eenvoudig worden ingesteld en is onder meer afhankelijk van de grootte en het gewicht van het product dat gefixeerd moet worden. Ook is het mogelijk om te variëren met verschillende diktes papier. Het resultaat is in ieder geval een buffer of rol uit de machine met een volume dat 80 keer (!) groter is dan het oorspronkelijke papier. Over effectiviteit gesproken. De machine kan direct aan de inpaktafel op hoogte worden gepositioneerd voor een ergonomisch gebruik. Omdat de Packmaster™ Pro razendsnel produceert, neemt het opvullen en fixeren nauwelijks extra tijd in beslag.”

Opvullen met papier kan dus op verschillende manieren. “Onze oplossingen maken het inpakproces veelzijdig, wij adviseren en ontwikkelen inpakplaatsen voor zowel breekbare als zwaardere (industriële) producten. Pakketten nemen bijna niets toe in gewicht doordat de geproduceerde papierkussens of -rollen licht zijn. En natuurlijk het allerbelangrijkste: je creëert een groene uitpakbeleving bij de ontvanger,” besluit Van Opijnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*