Onderscheiden met eigen fotocontent op marketplaces

Marketplaces zijn ongekend populair bij het online winkelend publiek. Steeds meer webwinkels sluiten zich daarom aan bij één of meerdere marketplaces. Door te investeren in eigen fotocontent kun je volgens Han Rijk van Benel uit Hoogeveen ook op marketplaces het verschil maken. Daar willen we natuurlijk meer van weten.

Een professionele webshop kan niet zonder goede productfoto’s. “Een klant wil precies weten wat hij koopt. Op een marketplace is dat niet anders. Hier concurreer je als webwinkel echter met concurrenten die hetzelfde product aanbieden en soms zelfs klant zijn van dezelfde groothandel of fabrikant. Het onderscheid maken op productspecificaties gaat dan niet op. Je kunt je echter wel onderscheiden door meer visuele content te bieden in de vorm van eigen gemaakte, 360 graden productfoto’s. En dat kan al door een beperkte investering van slechts 199 euro, met onze Foldio360 van Orangemonkie. Voor het maken van foto’s gebruik je je smartphone of een camera.”

Het studio-aanbod

Benel is gespecialiseerd in foto- en video-artikelen en camera-accessoires. “We leveren al meer dan 25 jaar losse producten zoals verlichting, statieven, opnametenten, fotoboxen, software en draaiplateaus. Onze bekendste merken op dit gebied zijn Falcon Eyes, Linkstar en StudioKing. We bieden ook complete sets voor onder meer 360 graden productfotografie. Eén van onze merken is Photorobot. Zij maken kleine studio’s, zoals de Case. Deze kun je inklappen en in je auto meenemen op locatie. Zijn grote broer is de zeer geavanceerde Centerless Table, met een glazen schijf van 130 cm doorsnede. Hiermee maak je binnen 10 seconden 36 foto’s van een product, echt indrukwekkend om te zien. We leveren alle verschillende robots, tot een grote draaischijf van maar liefst vijf meter aan toe. Het is absoluut een investering die loont, want 360 graden productfotografie zorgt voor bewezen meer verkoop. Geïnteresseerden kunnen het product immers direct aan alle kanten bekijken en inzoomen op de details. Bijkomend voordeel is dat het resulteert in veel minder retouren. Men krijgt op voorhand een beter beeld van het product.”

Geavanceerde apparatuur

De Composer van Mode360 is vooral geschikt voor 360 graden productfotografie van kleinere artikelen, zoals sieraden, technische onderdelen, enz. “Het bevat ingebouwde verlichting, waarmee je altijd consistente foto’s maakt. Voor de geavanceerde fotograaf leveren we ook een losse draaischijf, in de vorm van een Twister. Hier kan hij of zij zelf een achtergrond en verlichting bij kiezen.” Ook voor de grotere producten tot zelfs het fotograferen van een auto of caravan, heeft Benel geschikte oplossingen in huis. “De oplossingen van Mode360 en Photorobot zijn meer geavanceerde toestellen en beschikbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van de grootte van de producten die gefotografeerd moeten worden. Met deze professionele apparatuur (in prijs variërend van 2.500 tot enkele tienduizenden euro’s) ben je in staat om binnen 10 seconden, helemaal vrijstaand, een product in 360 graden vast te leggen. Door de geavanceerde software kunnen de beelden op basis van EAN-code direct geüpload worden naar je webshop of een marketplace. Ideaal om grote aantallen producten geautomatiseerd visueel in 360 graden vast te leggen.”

Een derde mogelijkheid is om een complete fotostudio door Benel te laten bouwen. “Met onze Carousel 5000 van Photorobot, een draaiplateau van maar liefst 5 meter in diameter, kunnen we 360 graden foto’s maken van grote producten, zoals een auto of caravan. Het plateau wordt via software automatisch aangestuurd en heeft een draagvermogen van 4.000 kilogram. Voor diverse autobedrijven hebben we reeds een complete studio voorzien, inclusief wanden en plafond. In enkele ogenblikken is de auto volledig gedigitaliseerd. Daarnaast kunnen we eventueel de 360 graden productfotografie ook zelf voor onze klanten verzorgen in onze studio’s. Het gebeurt regelmatig dat er een vrachtwagen met artikelen arriveert, die wij vervolgens in onze eigen studio’s in Hoogeveen fotograferen. Zo hebben we recent nog op één dag meer dan 50 fietsen uit de 2021-collectie vastgelegd voor een klant.”

Alle apparatuur die Benel verkoopt, staat in Hoogeveen ter demonstratie opgesteld, zodat klanten alles in werking kunnen zien. “Investeren in 360 graden productfotografie loont. Dat bewijzen onze klanten iedere dag.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*