‘Less is more’

ds80

Het tarief voor het versturen van een pakket is vandaag de dag in Nederland niet afhankelijk van de grootte van het pakje. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is dat inmiddels wel het geval. Het stimuleert e-tailers in het gebruik van nauw omsluitende verpakkingsmaterialen in plaats van het versturen van teveel materiaal en vaak veel lucht. Ook in ons land vormt het versturen van te grote verpakkingsmaterialen een steeds grotere bron van ergernis.

Het is niet de vraag óf deze methode voor het bepalen van de verzendtarieven in ons land wordt ingevoerd, maar wanneer, zegt Gijs van den Oever, mede-eigenaar van DS 80 Verpakkingsmaterialen. “Het berekenen van de tarieven op volume in plaats van op gewicht neemt niet alleen bij veel consumenten een ergernis weg van teveel materiaal, maar heeft in de verpakkingssector ook veel voordelen. Een nauw omsluitende doos betekent minder opvulmateriaal, minder inpaktijd en lagere transportkosten. We zijn dealer van een systeem dat on demand dozen kan produceren.”

On demand verpakkingsmachines
Door het on demand produceren van dozen kan altijd de ideale doosmaat worden geproduceerd. Van den Oever: “Als bedrijf kun je dan heel flexibel inspelen op de behoefte; er is altijd een verpakking beschikbaar die past. Recent hebben we bijvoorbeeld een dergelijke machine geïnstalleerd bij een klant die voorheen wel 25 verschillende doostypen op voorraad had staan. Ook nog een paar pallets van elk formaat. Je kunt je voorstellen dat dat behoorlijk wat ruimte in beslag neemt, vaak kostbare opslagruimte. Nu hij on demand dozen kan produceren, blijft de voorraad beperkt tot slechts tien pallets met eindloos karton waarmee elk formaat doos geproduceerd kan worden. Op die manier proberen we met de klant mee te denken in innovatieve oplossingen.”

Digitaal drukken
DS 80 Verpakkingsmaterialen heeft volgens Van den Oever een voorbeeldfunctie. “We zien onszelf als trendsetter in de markt en zien het als een verplichting om onze klanten voortdurend op de hoogte te houden van de laatste trends en innovaties. Zo ben je de concurrentie altijd een stapje voor. We zijn nu bijvoorbeeld in contact met een grote internationale speler om het digitaal drukken op karton te introduceren in Nederland. Door op deze manier te bedrukken worden hoge cliché kosten voorkomen en kan bijvoorbeeld met de toch al bedrukte verpakking mooi ingespeeld worden op seizoensinvloeden of andere thema’s, zoals Vaderdag of Moederdag en kleine oplage zijn mogelijk zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Daarnaast zien we ook steeds meer ontwikkelingen in biologisch afbreekbare materialen.”

Volgens Van den Oever wordt DS 80 Verpakkingsmaterialen vaak gevraagd om het verpakkingsproces bij klanten te analyseren. “We zien daarbij altijd wel ruimte voor verbetering om het verpakkingsproces slimmer, sneller en efficiënter te laten verlopen. Logisch, want de ontwikkelingen staan niet stil. Ons doel is om met minder materiaal dezelfde of zelfs nog een betere stabiliteit en beschermingsgraad te bereiken. Oftewel: less is more.”

 

Verhuisbericht
DS 80 Verpakkingsmaterialen is onlangs verhuisd naar een nieuw pand in Veenendaal. “De verhuizing was noodzakelijk om ons te kunnen blijven ontwikkelen,” zegt Gijs Van den Oever. “We hebben dan ook veel geïnvesteerd in een nieuw magazijn en kantooromgeving. Sinds 1980 zijn we een betrouwbare partner voor onze klanten en groeien ieder jaar zeer sterk. We verwachten deze groei de komende jaren verder door te kunnen zetten. De klant ontzorgen in de breedste zin van het woord, dat is onze missie. En dat alles met een goede service en veel toegevoegde waarde.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*