Administratiesoftware blinkt uit in eenvoud en gebruiksgemak

SnelStart0518

 

De boekhouding is voor veel retailers een zware opgave. Ze zien het eerder als een noodzakelijk kwaad. SnelStart begrijpt dat als geen ander. Het familiebedrijf ontwikkelt sinds 1982 administratieve software voor ondernemers. De kracht van de software ligt in de eenvoud en het gebruiksgemak: iedereen kan ermee werken en snel starten met het invoeren en bijwerken van de boekhouding. Daar willen we natuurlijk meer van weten.

In de afgelopen jaren is SnelStart veranderd van een traditionele softwareleverancier naar een online dienstverlener, zegt productmanager Ben Schraag. “Sinds onze oprichtingen in 1982 blijven we innoveren en doorontwikkelen. Nog steeds maakt SnelStart boekhoud- en facturatiesoftware. Daarnaast werken we nauw samen met een groot aantal softwarepartners die branchespecifieke oplossingen leveren aansluitend op ons product. Onze merkbelofte is door de jaren heen onveranderd: wij maken boekhouden makkelijk. Met slimme oplossingen zorgen wij ervoor dat ondernemers zelf hun boekhouding kunnen doen en gemakkelijk en onbeperkt kunnen factureren.”

Slim samenwerken
SnelStart biedt volgens Schraag een uitstekende en voordelige oplossing voor ondernemers die online willen samenwerken met hun boekhouder of accountant. “Samen kunnen zij in de online administratie werken en samen bepalen ze de taakverdeling. Door die slimme manier van samenwerking houden ondernemers grip op hun eigen bedrijf: zij kunnen zelf inkoopfacturen en bonnen digitaal verwerken en beschikken over een actueel financieel overzicht via een dashboard. De accountant heeft dus minder werk en dat bespaart weer op de kosten. Eenvoudigboekhouden slaat op het gebruiksgemak van onze software, maar gaat daarnaast vooral ook om automatisering. Want alles wat je niet hoeft te doen is extra makkelijk. Doordat alle gegevens veilig in de cloud staan bij SnelStart, kan de accountant direct overal bij. Het aanleveren van de overvolle klappers met facturen en bonnetjes zijn daardoor verleden tijd.”

Complete oplossing
De software van SnelStart biedt een complete oplossing, vervolgt Schraag. “Of het nu gaat om een kleine winkel met een simpele boekhouding of een grote webshop met voorraad en een uitgebreid verkoopproces, dat maakt niet uit. Met SnelStart kan je klein beginnen en de software groeit met je bedrijf mee. Sommige ondernemers gebruiken SnelStart dan ook alleen voor de boekhouding, anderen hebben hun volledige backoffice proces met SnelStart geautomatiseerd. Met slimme koppelingen met externe partijen proberen we de invoer van gegevens voor de ondernemer zoveel mogelijk te minimaliseren. Zo worden banktransacties automatisch opgehaald doordat de bankrekening direct gekoppeld kan worden in de boekhouding. Bij het invoeren van nieuwe klanten- en leveranciers worden de gegevens automatisch opgehaald uit het handelsregister via de Koppeling van Koophandel of het postcodeboek. Wanneer de btw- of ICP-aangifte door SnelStart automatisch is berekend, kan deze direct vanuit het pakket verstuurd worden naar de Belastingdienst.”

Meer winst
Naast bovengenoemde ‘standaard’ koppelingen is er ook een veelvoud aan koppelingen gericht voor de groot- en detailhandel, zegt Schraag. “Denk hierbij aan koppelingen met kassasystemen, pinautomaat, webshops en branchesoftware voor de groot- en detailhandel. Vaak is het aan de voorkant wel goed geregeld, met een goed afrekensysteem met pinapparaat of een mooie webshop met online betaalmogelijkheden en zelfs automatische facturatie per mail, maar stokt het aan de achterkant. Verkoopgegevens uit de kassa of webwinkel worden vaak nog periodiek handmatig overgenomen of geïmporteerd in SnelStart. Dit is tijdsintensief en bovendien erg foutgevoelig. Met de slimme koppelingen die SnelStart heeft met kassa’s en webwinkels is dit niet meer nodig. De verkopen worden automatisch als boekingen verwerkt in de boekhouding. Bij de webshopkoppelingen kunnen ook de orders automatisch ingeschoten worden in SnelStart, zodat het verwerkingsproces van de order direct gestart kan worden. Deze automatiseringstappen zorgen ervoor dat je lagere administratieve kosten hebt en dat je dus meer winst maakt.”

Specifiek voor de wat grotere handelsbedrijven (zoals groothandels) heeft SnelStart een uitbreiding (inControle) waarmee het voorraadbeheer van de onderneming volledig kan worden geautomatiseerd, zowel in aantallen als financieel. Schraag: “Er kan gewerkt worden met deelleveringen en backorders. Het maken van offerteaanvragen en bestellingen voor uw leveranciers kan direct vanuit het pakket. Ook het omzetten van een bestelling in een inkoopfactuur kan in een handomdraai. We hebben implementatiepartners door het hele land, die ondernemers graag helpen bij de automatisering van deze processen met SnelStart.”

Over SnelStart

  • In 2017 behoorde SnelStart tot de top 250 van snelstgroeiende bedrijven in Nederland
  • SnelStart is uitgeroepen tot Microsoft Countrypartner of the Year 2017
  • We mogen het Beste Werkgevers Keurmerk voeren voor 2017-2018
  • Het hoofdkantoor van SnelStart is gevestigd in Oosterend op Texel
  • In de zomer van 2018 is een tweede vestiging geopend in Alkmaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*