T-Port Logistic Campus in Almelo

Heylen0318

T-Port Logistic Campus in Almelo is de nieuwe logistieke hotspot van Europa. Het logistieke knooppunt ligt pal aan het Twentekanaal en de A35 en A1 centraal aan de North Sea – Baltic en de Scandinavian – Mediterranean Corridor midden in het economische hart van Europa. De barge terminal Almelo van de Combi Terminal Twente (CTT) bevindt zich direct naast de campus. Met recht een multimodale locatie. Heylen Warehouses bouwt hier aan een hoogwaardig en flexibel logistiek warehouse volgens het collaborative campusmodel met in totaal 180.000 m2 aan vloeroppervlakte. De eerste 66.000 m2 wordt medio dit jaar al in gebruik genomen. Er is nog ruim 120.000 m2 voor verhuur beschikbaar en gezien de strategische multimodale ligging een uitermate geschikte plek voor pakketvervoerders.

T-Port Logistic Campus Almelo wordt gerealiseerd volgens het door Groep Heylen zelf ontwikkelde collaborative campusmodel waarmee maximale flexibiliteit aan huurders wordt geboden. “Het betreft een geschakeld gebouw waar afzonderlijke magazijnen naar gelang de behoefte met elkaar verbonden kunnen worden. Hiermee bieden we onze klanten een enorme flexibiliteit,” zegt Bob Loohuis, Business Development Manager bij Heylen Warehouses. “Het concept geeft onze klanten de mogelijkheid om in de toekomst op- en (mocht dat nodig zijn) af te kunnen schalen, zodat geen kostbare verhuisbewegingen hoeven worden gemaakt.”

VTech Electronics Europe
Dat het campusmodel én de ligging van het nieuwe warehouse in Almelo aanslaat bij huurders blijkt wel uit het feit dat inmiddels de eerste 66.000 m2 vrijwel geheel is verhuurd. Ruim 43.000 m2 is verhuurd aan Bleckmann. De logistiek dienstverlener gaat vanuit Almelo de Europese distributie verzorgen voor speelgoedgigant VTech. “De T-Port Logistic Campus is een geweldige locatie voor ons en onze klant VTech,” zegt Johan Milliau, CEO van Bleckmann. “Deze plek is zowel over het spoor, over het water als over de weg optimaal bereikbaar. De moderne Combi Terminal Twente (CTT) staat naast de deur om containers zo van het schip naar ons distributiecentrum te brengen, en andersom. Deze locatie biedt geweldige kansen.” De komst van Bleckmann naar Almelo levert meer dan 200 banen op, een geweldige impuls voor de regio. Met de beschikbaarheid van personeel zit het volgens Loohuis in deze regio sowieso wel goed. “In de regio Twente is nog steeds voldoende gemotiveerd personeel beschikbaar en is er op dit gebied een intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en scholingsinstituten. Via tailormade sociale projecten en door aandacht te vestigen op de logistieke sector worden scholieren, zij-instromers en werkzoekenden enthousiast gemaakt en kunnen worden (om)geschoold voor werk in de logistieke sector.”

Maximale flexibiliteit
De multimodale locatie en de beschikbaarheid van gemotiveerd personeel maakt dat de T-Port Logistic Campus Almelo de nieuwe logistieke hotspot van Europa kan worden. Loohuis: “Het nieuwe warehouse wordt gefaseerd gebouwd. De eerste 66.000 m2, verdeeld over vijf aaneengesloten magazijnen, is nu in aanbouw en zal in delen worden opgeleverd en in gebruik worden genomen. Medio juni neemt Bleckmann de eerste van de drie hallen in gebruik. De laatste hal zal begin december worden opgeleverd. Een andere logistiek dienstverlener heeft reeds getekend voor ruim 14.000 m2. De resterende 8.500 m2 van de eerste 66.000 m2 is volgens de campusgedachte beschikbaar om de mogelijke groei van beide bedrijven te kunnen faciliteren.” Groot voordeel van de collaborative campus is volgens Loohuis de eventuele uitwisselbaarheid van personeel. “De piekmomenten zullen voor de verschillende bedrijven afwijkend zijn en dat maakt dat personeel eenvoudig kan worden uitgewisseld en beschikbaar blijft voor deze locatie.. Ook biedt het campusmodel de mogelijkheid om gezamenlijk energie en bijvoorbeeld facilitaire diensten in te kopen. De klant is koning en daar kunnen wij met het campusmodel heel ver in meegaan.”

Loohuis: “Heylen Warehouses is een one-stop-shop voor logistieke vastgoed oplossingen. We nemen onze klanten mee in het ontwerp en de ontwikkeling van een tailormade gebouw met maximale flexibiliteit voor de toekomst. Niet alleen de ontwikkeling, maar ook het hele aannemingsproces houden we in eigen hand en we blijven als belegger betrokken bij onze ontwikkelingen. Onze klanten hebben derhalve één aanspreekpunt en wij geven een long term commitment. We doen wat we zeggen en zijn een betrouwbare partner voor alle logistieke huisvestingsvraagstukken.”

 

Over Heylen Warehouses
Heylen Warehouses is inmiddels zestien jaar actief in de ontwikkeling van en belegging in logistiek vastgoed. “We hebben ruim 700.000 m2 ontwikkeld vastgoed in portefeuille en er is nog circa 300.000 m2 in aanbouw, waaronder de T-Port Logistic Campus in Almelo,” zegt Bob Loohuis, Business Development Manager bij Heylen Warehouses. “Daarnaast beschikken we nog over circa 1,2 miljoen m2 grond, verdeeld over diverse strategische locaties, waarop we snel kunnen ontwikkelen op vraag van de klanten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*