DSV vergroot capaciteit in Limburg met twee nieuwe vestigingen

DSV is zeer verheugd te kunnen melden dat de komende weken gestart wordt met de bouw van twee nieuwe hypermoderne vestigingen in de provincie Limburg. In gemeente Horst aan de Maas zal aan de Jan Tinbergenstraat 2 in Sevenum op Greenport Venlo een crossdivisionele campus van DSV worden gerealiseerd. Op Maastricht-Airport zullen de divisies Air & Sea en Solutions gezamenlijk aan de Ierlandlaan 1 een multi-user warehouse in gebruik nemen. Beide vestigingen zullen een sterke bijdrage leveren aan het maximaal kunnen blijven bedienen van onze opdrachtgevers binnen de huidige volatiele en onvoorspelbare transportmarkten.

Horst aan de Maas

In de directe omgeving van de vier vestigingen van de divisie Solutions, starten eind februari de bouwwerkzaamheden van de crossdivisionele campus van DSV. Deze campus zal crossdock, opslag en kantoren bieden aan de klanten en medewerkers van de divisies Road en Solutions alsook het gezamenlijke Shared Service Center. Daarnaast zal de mondiale directie van Solutions inclusief haar stafafdelingen vaste bewoner worden van deze state-of-the-art locatie. Alle bedrijfsactiviteiten welke vele jaren hebben plaatsgevonden aan de Tasmanweg 2 in Venlo verhuizen uiterlijk per 1 juli 2023 naar de nieuwe locatie.

Deze Breeam Excellent gecertificeerde vestiging met onder meer zonnepanelen kent een warehouse van ruim 34.000 m2 verdeeld over twee lagen aangevuld met ruim 8.000 m2 mezzanine en 33 docks. Het cross dock van 19.000 m2 wordt voorzien van 128 docks. De kantoren worden verdeeld over drie etages en ruim 7.000 m2conform het principe van Activity Based Working. Hierbij wordt herkend en erkend dat verschillende mensen, verschillende activiteiten verrichten tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Hun werkomgeving wordt hierop aangepast via de juiste mix van thuiswerken en op kantoor werken waarbij er ruimte is voor ontspanning op kantoor. Hiermee creëert DSV niet alleen een ruimte die past bij de werkzaamheden, maar ook een cultuur van connectie, inspiratie, vertrouwen en autonomie. Meer informatie is hier beschikbaar

Aviation Valley

Rondom Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft zich in de afgelopen jaren een community van honderden organisaties, medewerkers en studenten verzameld wat uitgegroeid is tot Aviation Valley. Vanuit deze strategische locatie binnen de Euregio start DSV eind februari met de bouw van een multi-user warehouse van 40.000 m2inclusief 4.700 m2 mezzanine, bijna 2.000 m2 kantoorruimte en 22 docks. Een verviervoudiging van de huidige vestiging aan de Europalaan welke eind december 2022 wordt verlaten om de nieuwe locatie te betrekken.

De divisie Air & Sea zal vanuit deze Breeam Excellent gecertificeerde vestiging met onder meer zonnepanelen haar activiteiten verder laten groeien via luchtvrachtzeevrachttransport per spoor en koeriersdiensten. Deze laatste, in de markt beter bekend als DSV XPress, verhuist hiertoe vanuit de vestiging aan de Tasmanweg 2 in Venlo. De divisie Solutions zal het multi-user warehouse, net als op haar overige locaties, voorzien van Value Added Services als bijvoorbeeld temperatuur gecontroleerde opslag, clean room kitting, rework, (her)verpakken, labelen, kwaliteitscontrole en montage. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*