TBWB, de specialist in logistieke automatisering

Met bijna 50 jaar ervaring in het automatiseren van interne logistieke processen, kent TBWB alle ins en outs van een warehouse. De veelzijdig systemintegrator heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd, opereert compleet zelfstandig en garandeert altijd een ‘best for project’ oplossing. 

“Als systemintegrator verzorgen we de logistieke automatisering van A tot Z, begint Marco De Groen, verantwoordelijk voor de marketing bij TBWB. “Dat doen we sinds jaar en dag zowel in Nederland als in België, maar we maken ook sinds jaar en dag uitstapjes naar Duitsland, Belgie en hebben zelfs projecten in Zuid-Afrika. Afhankelijk van wat er geautomatiseerd moet worden –ook voor kleine implementaties voelen we ons zeker niet te groot– kijken we wat mogelijk is om de beoogde doelstellingen te bereiken. Van daaruit maken we een concept dat we voorleggen aan de klant en samen bespreken. Omdat we compleet onafhankelijk zijn, resulteert het altijd in een ‘best for project’ concept.”

Continuïteit 

TBWB verzorgt ook de volledige engineering van de logistieke automatisering in eigen huis, zowel mechanisch als elektrisch. “Ook de besturing van de installaties wordt door ons zelf ontworpen”, benadrukt De Groen. “Als het ontwerp klaar is, maken we de functionele specificatie volgens klantwens, zowel voor de mechanische als de elektrische processen. Alle installaties moeten immers op één besturingssoftware gaan draaien. Voor de installatie vertrouwen we op vaste partners onder toeziend oog van onze projectmanager en een on-site manager als eerste aanspreekpunt op het project. Tegelijkertijd wordt ook de door ons geschreven software geconfigureerd met de bestaande software en waar nodig specifiek geprogrammeerd. Als alles klaar is, wordt de installatie uitvoerig getest en opgeleverd. Vervolgens neemt onze serviceafdeling het over, die 24/7 paraat staat om de continuïteit te waarborgen.”

Persoonlijk contact

De kracht van TBWB? “Ervaren medewerkers en volop creativiteit in het uitwerken van oplossingen voor onze klanten”, zegt commercieel directeur Peter Starink. “En daar zijn we maar wat trots op. Net als op het feit dat we alles in eigen huis kunnen verzorgen, dankzij eigen creatieve engineers, eigen devlopers en plc-programmeurs. Desondanks zijn we een behoorlijk compacte firma met korte lijntjes. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact met onze klanten en bouwen graag aan duurzame relaties. Een mooi voorbeeld daarvan is Fabory, specialist op het gebied van bevestigingsmaterialen, die we al sinds jaar en dag ondersteunen in hun interne logistieke automatisering. We hebben in hun warehouse in Tilburg alle vele installaties geleverd”, zegt Starink. 

Verregaande automatisering

Eén van de recente implementaties van TBWB bij Fabory is een pallettransportbaan die aansluit op AGV’s in het nieuwe, vrijwel volledig geautomatiseerde magazijn. “Automatische hoogbouwtrucks halen de pallets (met dozen) uit de stellingen, geven ze af aan de AGV’s die op hun beurt de pallets op de pallettransportbaan plaatsen. Aan het einde van die baan worden de pallets ontstapeld met een depalletiseerrobot en worden de dozen door middel van een verticale transportlift omhoog gebracht. Van hieruit sluiten we weer aan op de bestaande transportbaan van Fabory”, zo verduidelijkt Starink het complexe ‘automatiseringsspel’ in het nieuwe magazijn. “Verder hebben we een pick-to-light oplossing gebouwd voor Fabory, waarvan een demo-opstelling nu schittert in hun showroom. De bedoeling is dat dit concept door eigen klanten van Fabory wordt geaccepteerd, zodat zij nooit meer misgrijpen.” 

TBWB is dus een ontzettend veelzijdig specialist in logistieke automatisering. “Of het nu gaat om het automatiseren van deelprocessen of complete operaties, wij verzorgen het van A tot Z. En leveren oplossingen voor transporteren, sorteren en automatische opslag, maar ook slimme apparatuur voor material handling en orderpicken. Wij garanderen een ‘best for project’ oplossing voor elk vraagstuk in de logistieke automatisering.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*