Sorteermachine als heuse ‘alleseter’ ontlast operatie

De volumes in e-commerce stijgen jaar op jaar. Corona heeft dat proces nog eens versneld, zowel in B2C als in B2B. Die laatste sector evolueert qua aantallen ook meer en meer richting B2C door het versturen van steeds meer individuele pakjes in plaats van grote hoeveelheden op pallets. Edwin van Kempen, Managing Director bij DistriSort, voorziet dan ook een forse toename in de vraag naar sorteermachines, ‘alleseters’ die vooral kleinere pakjes in alle vormen en maten snel en efficiënt kunnen verwerken.

Zonder invloed van Corona zag DistriSort de vraag naar op maat gemaakte material handling oplossingen al jaarlijks toenemen. “Corona doet daar nog een flinke schep bovenop,” merkt Van Kempen. “Een piek die misschien enigszins afvlakt, maar zeker niet afneemt. Mensen hebben nu eenmaal het gemak van online bestellen ervaren en gaan dat gedrag zeker niet veranderen. De grote vervoerders lopen nu al tegen de grenzen van hun netwerken aan. Dus dat belooft wat voor de toekomst. Er zal wat moeten veranderen. Ik verwacht dat er een consolidatieslag gaat plaatsvinden, vanuit overheidswege of milieudoelstellingen. In de nabije toekomst zal men het niet meer accepteren dat de busjes van vervoerders in een aanhoudende file door de straten rijden.”

Consolidatieslag

Als gevolg van de consolidatieslag die volgens Van Kempen onvermijdelijk is, zullen er aan de rand van de steden kleinere hubs gaan komen. “Vervoerders kunnen met groot materieel deze hub bevoorraden waarna de pakjes worden gesorteerd om vervolgens gebundeld met één vervoersmiddel de stad of wijk in te rijden. In dergelijke kleine hubs is er alles aangelegen om de footprint van een material handling oplossing zo klein mogelijk te houden. Het vraagt veelal om custom made oplossingen. Daar kunnen wij als geen ander op inspelen. We zijn in staat om op een beperkt vloeroppervlak een machine met hoge capaciteit en zoveel mogelijk sorteeruitgangen te implementeren.” Mede door toedoen van Corona ervaart DistriSort nu al een enorme toename in de vraag naar sorteeroplossingen. “Onze standalone systemen zijn zo ingericht dat ze producten in alle soorten en maten (ook cilindrische en ronde vormen) op hoge snelheid kunnen sorteren en met een hele hoge nauwkeurigheid,” legt Van Kempen uit. 

Cross Tray Sorter

Voor een sorteerconcept gebruikt DistriSort altijd sorteermachines van EuroSort, aangevuld met toegevoegde functionaliteiten zoals het aan- en af transporteren van lege of volle dozen, afvoer van verpakkingsafval, identificatie van producten met een scanner of camera of dynamisch wegen, labelen en verpakken van producten. In de markt voor grote en zware pakketten verwacht Van Kempen geen enorme groei meer. “De enorme groei zit hem in de ‘normale flow’ met pakketten van een paar kilogram. Die markt is heel groot en kunnen wij bedienen met een aantal zeer geijkte sorteeroplossingen, zoals de Cross Tray Sorter die groots op de LogiMAT is gepresenteerd en nu geleverd kan worden. Een allround machine die voor veel cases interessant kan zijn en ook overweg kan met ‘moeilijke’ vormen. De Cross Tray Sorter heeft een compacte footprint en kan bovendien aan weerszijden voorzien worden van uitgangen voor maximale flexibiliteit.”

DistriSort is in feite de huis-integrator van EuroSort en volgens Van Kempen vooral actief met projecten waarin voor grote integrators minder toegevoegde waarde zit. “In onze projecten vormt de sorteermachine het hart van de material handling oplossing. Doordat we in veel verschillende sectoren actief zijn, is onze kennis en ervaring ook sector-overstijgend. Een absolute pré. Ons motto luidt dan ook ‘elke klant is een referentieklant’, onze oplossingen leveren een cruciale bijdrage aan de continuïteit van onze klanten. Met dank ook aan de betrouwbaarheid, de doorlopende innovaties aan de EuroSort-sorteermachines en het lage en eenvoudig (zelf uit te voeren) onderhoud.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*