SaaS oplossingen voor de digitale transformatie van de supply chain

De SaaS oplossingen voor de digitale transformatie van de supply chain van Generix Group worden wereldwijd door meer dan 6.000 bedrijven in zestig landen gebruikt. In Nederland is het bedrijf nog een relatief kleine speler. Daar komt volgens Koenraad Verduyn van Generix Group verandering in. “We breiden fors uit in de Benelux en openen binnenkort een vestiging in Den Bosch, zodat we ook voor onze (groeiende groep) Nederlandse klanten een lokale vertegenwoordiging hebben.”

Generix Group heeft een lange geschiedenis en is sinds 1998 een beursgenoteerde organisatie met het hoofdkantoor in Frankrijk. De Benelux werd tot op heden vanuit het Belgische Gent bediend, maar binnenkort zal er voor de Nederlandse markt ook een lokale vertegenwoordiging zijn. “Om onze ambities waar te maken, is het bijna een vanzelfsprekendheid om in hét logistieke land bij uitstek fysiek aanwezig te zijn, met name ook vanwege de aard van onze dienstverlening,” zegt Verduyn. “We zijn namelijk een Software as a Service organisatie. We verkopen een dienst, geen licenties. Daarbij vertrouwen we al meer dan tien jaar op de cloud en hebben veel ervaring en oplossingen voor de drie grote onderwerpen in de logistiek.”

WMS en TMS

De meest gekende oplossingen van Generix Group zijn wellicht de oplossingen die alles te maken hebben met het fysiek optimaliseren van processen op het gebied van warehousing en transport. Verduyn: “Internationaal gezien worden onze WMS en TMS oplossingen ingezet door vele grote en kleine bedrijven. De software draait volledig in de cloud en is uitermate schaalbaar. Het gaat in de basis altijd om een standaard toepassing die we naar wens kunnen configureren in de oplossing zelf. Alle 120 distributiecentra van Carrefour bijvoorbeeld draaien op onze software. Ook in de Benelux weten steeds meer klanten de meerwaarde van onze cloudgebaseerde softwareoplossingen te waarderen en zijn we een serieuze inhaalbeweging aan het maken.”

Verbinden van bedrijven

Een andere toepassing waar Generix Group zeer sterk in is, is in het verbinden van bedrijven met behulp van EDI. “Op het vlak van elektronische uitwisselingen staan bedrijven voor nieuwe uitdagingen,” weet Verduyn. “Denk aan nieuwe bedrijfsprocessen, economische groei, nood aan real-time zichtbaarheid, beveiliging van transacties, naleving van gereglementeerde verplichtingen en beheer van nieuwe technologieën zoals mobiel, cloud, IoT en API. We zijn met Generix EDI Managed Services marktleider in België als het gaat om het elektronisch uitwisselen en integreren van data uit verschillende bronnen. Oftewel, we maken de verbinding tussen het ene ERP en het andere door middel van het doorsturen van gestandaardiseerde berichten. Daarin zijn we meestal vrij onzichtbaar, want alles draait achter de schermen en werkt feilloos. Ook deze technologie is wederom cloudgebaseerd en vooral ook heel geschikt om data met marketplaces uit te wisselen, een uitdaging voor veel andere systemen.”

Vendor Managed Inventory 

Een derde categorie waarin Generix Group het verschil maakt in de supply chain is op het gebied van replenishment. “Dat speelt misschien minder in e-commerce, maar is vooral van meerwaarde voor de klassieke retail waarbij leveranciers een deel van de voorraad beheren,” legt Verduyn uit. Hij geeft een voorbeeld van een bierfabrikant. “Op basis van onder meer historische reeksen van verbruik, de periode van het jaar (met eventuele feestdagen) of zelfs het weer kan een bierleverancier een inschatting maken wat de vraag naar bier (en zelfs welke type bier) gaat zijn. Op basis daarvan wordt de voorraad in de winkel optimaal afgestemd. Een retailer kan namelijk onmogelijk expert zijn in alles wat hij verkoopt en moet het voorspellen overlaten aan de leverancier. Onze cloudgebaseerde VMI software (Vendor Managed Inventory) is daarin een uitstekend hulpmiddel dat inmiddels al op grote schaal wordt ingezet en waarvan we de komende jaren nog veel meer verwachten.”

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts enkele toepassingen van de vele softwareoplossingen die Generix Group via een Software as a Service model aanbiedt. “Met een breed scala aan toepassingen en een fysieke aanwezigheid in Nederland zijn we ervan overtuigd dat we een serieuze groei kunnen doormaken in de Benelux,” zegt Verduyn tot besluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*