Effectieve warehousing met regisserend WMS

Warehouses vervullen een cruciale rol in de logistieke keten. Want hoe efficiënter een magazijn, hoe hoger de uiteindelijke productiviteit en tijdswinst. Om die efficiëntie te bereiken, biedt Centric Locus WMS: een betrouwbaar, intelligent en regisserend WMS voor retail, groothandel, e-commerce, 3PL én productie. Christiaan van den Bos, accountmanager Supply Chain Solutions bij Centric, noemt Locus WMS een best-of-breed-oplossing. “Het systeem koppelt met een ERP en ondersteunt complexe magazijnoperaties op een regisserende manier. Daarbij houdt Locus WMS de regie op de werkvloer.” 

Gebruiksvriendelijk 

Locus WMS is volgens Christiaan uitermate gebruiksvriendelijk. “Iedereen kan snel met het systeem uit de voeten. Het WMS geeft medewerkers duidelijke, enkelvoudige opdrachten. Orderpickers hoeven niet veel ervaring met het systeem te hebben om het onder de knie te krijgen. En dat is gunstig, want zo kun je snel van de voordelen profiteren.” Dat de efficiency toeneemt, heeft volgens Frank van Veenendaal van Centric vooral te maken met de ingebouwde rekenregels. “Een warehouse is een dynamische omgeving. Er is altijd ‘beweging’, bijvoorbeeld door nieuwe producten, ander bestelgedrag, nieuwe of gewijzigde locaties, of de implementatie van nieuwe apparatuur. We investeren daarom veel in de relaties met onze klanten en staan ze bij om verbeteringen of aanpassingen snel door te voeren.” 

Hoge mate van efficiency

Locus WMS biedt real-time KPI-overzichten, advanced shipping, integratie met transportmanagement, dashboardfunctionaliteit en een geïntegreerde voice-applicatie. “Door de hoge mate van efficiency dat het systeem zo realiseert, krijgen gebruikers meer grip op en inzicht in hun processen, ongeacht waar de magazijnen staan”, zegt Christiaan. “Ook over de landsgrenzen heen en in verschillende omgevingen. Hierdoor heeft het systeem een korte terugverdientijd. Het grafisch magazijnoverzicht in 3D is ook zo’n unieke feature die helpt betere inzichten te verkrijgen. In één oogopslag wordt bijvoorbeeld duidelijk gemaakt welke voorraadlocatie nog vrij is, op welke plekken de voorraad langer dan 30 dagen ligt, of op welke posities de voorraden met houdbaarheidsdatum liggen. In combinatie met de standaard KPI’s en dashboards kan je alle mogelijke data uit je WMS omzetten in informatie. We zijn nu bezig met datascience en BI om nog verdere stappen te kunnen maken in de optimalisatie van het warehouse.” 

Kapitein

Het WMS speelt ook in op het bieden van toegevoegde waarde. Frank: “De laatste jaren hebben we sterk ingezet op de ontwikkeling van de Locus Material Handling Control-module. Deze module zorgt voor een koppeling met alle mogelijke material handling systemen, zoals pick-to-light, inpakmachines, lopende band et cetera. Locus is enorm flexibel en kan het allemaal aansturen. Daardoor is het mogelijk om het gemechaniseerde proces volledig te integreren in het WMS, waarbij Locus als kapitein op het schip het warehouse als geheel optimaliseert.” Vele bedrijven zijn reeds overtuigd van de voordelen van het Locus Warehouse Management Systeem. Zo kiest Vanderlande, wereldwijd marktleider in bagageafhandeling en material handling sytemen, voor Locus. “De oplossing van Centric heeft geholpen de kwaliteit en productiviteit te verhogen. Zo zijn we sinds we met Locus WMS werken van 36 fte per week naar 20 fte gegaan,” zegt Anna Simons, projectmanager warehouse IT bij Vanderlande. 

Ook Blokker stuurt zijn omnichannel warehouse aan met onze software, waarbij alle business logica uit Locus komt, stelt Christiaan. “Gebruikers kunnen kiezen voor een on-premise versie of een cloud-variant, waarbij de hosting eenvoudig kan worden uitbesteed. We ontwikkelen het WMS systeem continu door en doen aanpassingen op het gebied van koppelingen met externe mechanisatie, datascience en big data. Zo willen we onze opdrachtgevers helpen nóg meer analyses te doen en inzicht te krijgen met als doel te komen tot de meest effectieve warehouseprocessen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*