De grootste fietsenwinkel van Nederland vertrouwt op MontaWMS

Met ruim 8.000 (!) fietsen op voorraad is 12gobiking de grootste fietsenwinkel van Nederland. Ook online timmert de tweewielerspecialist hard aan de weg. Alle online orders worden vanuit het nieuwe magazijn in Moordrecht gedistribueerd. Om de interne logistiek zo goed mogelijk te stroomlijnen, vertrouwt men volledig op MontaWMS. “Een bewuste keuze,” volgens Jelle Meijer, operationeel directeur van 12GO Biking.

12GO Biking maakt jaarlijks een mooie groei door. “Vooral de laatste jaren groeien we enorm,” weet Meijer. De showroom met uitgebreide indoor testbaan wordt in de markt positief ontvangen. Mensen komen van heinde en ver om een nieuwe fiets uit te proberen. Vaak kunnen ze de fiets nog dezelfde dag meenemen. “Daarnaast hebben we de ambitie uitgesproken om onze webshop te laten uitgroeien tot de meest geliefde webshop voor fietsfanaten.” Om de bestellingen vlekkeloos te kunnen afhandelen in het eigen magazijn, heeft 12GO Biking recent geïnvesteerd in een WMS systeem.

Monta 

Tot midden vorig jaar werden alle bestellingen nog manueel afgehandeld. “Onze mensen in het magazijn hadden er hun handen vol aan. Het was een dagtaak,” zegt Meijer. “Vanwege de verbouwing en uitbreiding van het magazijn zijn we in de markt op zoek gegaan naar een geschikt WMS systeem. MontaWMS was één van de kandidaten die we hebben meegenomen in de overwegingen. Ik kende het systeem van een rondleiding bij een van de vestigingen van Monta enkele jaren geleden en was onder de indruk van hoe ze het daar voor elkaar hadden. Na veel vergelijken en testen van verschillende systemen hebben we uiteindelijk voor MontaWMS gekozen. Het is eigenlijk het meest eenvoudige product dat op de markt te koop is. Dat klinkt misschien oneerbiedig maar is het allerminst. Het systeem laat zich snel implementeren én is bovenal gebouwd door mensen die er zelf ook mee moeten werken. Dat laatste maakt nogal een verschil.”

Vlekkeloze implementatie

12GO Biking werkt inmiddels enkele maanden naar volle tevredenheid met MontaWMS. Meijer: “Het orderpicken gaat vele malen sneller. Voorheen waren onze mensen in het magazijn de hele dag aan het picken, nu zijn ze met twee uurtjes al klaar. Behalve de enorme tijdsbesparing, scheelt het ook vooral heel veel frustraties en behoren pickfouten tot het verleden. Het kan eigenlijk niet meer mis gaan.” Ook de implementatie van MontaWMS is volgens Meijer vlekkeloos verlopen. “We hebben geen tegenslagen gehad, terwijl er toch flink wat werk is gaan zitten in het koppelen van interne systemen. Behalve onze webshop is ook de werkplaats gekoppeld waarbij voorraden gesynchroniseerd moeten worden. De ervaringen met MontaWMS zijn dan ook zeer positief. Vanaf de eerste testorder is alles foutloos verlopen. Het inrichten van het nieuwe magazijn en het verplaatsen van de voorraad was misschien nog wel complexer dan het implementeren van het WMS.”

Jaarlijks gaan er bij 12GO Biking vele tienduizenden orders door MontaWMS. “De komende jaren willen we gestaag blijven groeien en het aantal orders nog zeker een aantal keren verdubbelen,” zegt Meijer ambitieus. 

Over MontaWMS

Monta is met haar 14 vestigingen het grootste (en ook snelstgroeiende) fulfilmentbedrijf van Nederland. Er is een grote focus op IT en alle software voor deze fulfilment services zijn in eigen huis ontwikkeld. Zo ook MontaWMS. Deze magazijnsoftware draait sinds enige tijd niet alleen meer binnen de 14 vestigingen van Monta, maar is ook beschikbaar voor webshops met eigen magazijnen. 

www.montawms.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*