Razendsnel reageren op marktveranderingen met de juiste sorteeroplossing

De logistieke sector is van groot belang voor onze economie. Dat was al duidelijk en wordt door Covid-19 nog eens onderstreept. Veel groothandels en fabrikanten hebben bovendien razendsnel hun strategie moeten aanpassen en zijn rechtstreeks aan eindgebruikers gaan leveren om omzetverlies te minimaliseren. Dat heeft nogal wat consequenties voor het warehouse. Bedrijven die reeds beschikten over een sorteeroplossing van Distrisort konden vrijwel direct reageren op de marktverandering, snel op- of afschalen, maar ook van uitsluitend B2B- naar B2C-leveringen switchen of een combinatie van beide.

Dat de klassieke B2B meer en meer de consument opzoekt, is duidelijk zichtbaar, begint Edwin van Kempen, Managing Director van Distrisort. “Volumes in de post & parcel business zijn aanzienlijk toegenomen. Afvalinzamelaars, en dan met name van papier- en karton, ervaren een toename van 40%. Karton dat via het logistieke kanaal bij de consument terecht is gekomen. Die stijging is onder meer toe te schrijven aan merken en groothandels die meer rechtstreeks zijn gaan versturen. De verschuiving is dus absoluut zichtbaar. Winkelstraten worden rustiger. Een trend die zich vóór Covid-19 al had ingezet maar door de pandemie alleen maar is versneld. Het brengt grote veranderingen met zich mee. Zeker voor B2B bedrijven die voor die tijd niet gewend waren aan het direct leveren aan de consument.”

Een sorteermachine voor B2B én B2C

De vraag die door klanten van Distrisort veelvuldig is gesteld, is de mogelijkheid om een sorteermachine tweeledig in te zetten. “En die mogelijkheid bestaat,” benadrukt Van Kempen. “We hebben zelfs softwarepakketten om een klassieke B2B-sorter geschikt te maken voor B2C e-commerce. De hardware blijft dan gelijk. Het vraagt alleen om een iets andere handeling aan de uitgang van de sorteermachine. Onze supportafdeling is de afgelopen periode druk geweest om klanten te helpen zo goed mogelijk te anticiperen op de veranderingen in de markt. En zijn zelfs klanten die beweren dat ze dankzij de flexibiliteit en schaalbaarheid van de sorteeroplossing in staat zijn geweest om het omzetverlies door Covid-19 te minimaliseren. Ze waren in staat direct te reageren op de marktverandering.”

Altijd in topconditie

Het motto van Distrisort luidt ‘iedere klant is een referentieklant’. Van Kempen: “We zijn frequent in contact met alle gebruikers van onze sorteermachines. Doordat we in veel verschillende sectoren actief zijn, is onze kennis en ervaring ook sector-overstijgend. We pikken alle signalen op en leren op die manier trends herkennen. Service en support is ook voor onze productontwikkeling ontzettend belangrijk. De afhankelijkheid van een sorteermachine is groot. Het vormt het hart van een productieomgeving. Het is belangrijk dat de sorteermachine dan ook in topconditie blijft, dag in, dag uit, jaar na jaar. Tijdig en preventief onderhoud is cruciaal. Het design van onze sorteermachines is daarop geënt. Iemand met normale technische kennis kan onze sorteermachines in de basis prima onderhouden. Als je een band van een fiets kan plakken, kun je ook onze sorter onderhouden. Voor specifieke service, laten we onze servicedienst invliegen.”

Voor een sorteerconcept gebruikt DistriSort altijd sorteermachines van EuroSort, aangevuld met de nodige functionaliteiten om tot een totaaloplossing te komen. “We zijn vooral actief met projecten waarin voor grote integrators minder toegevoegde waarde zit. Daarnaast zijn we voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen. Nog dit jaar presenteren we een nieuw concept, maar daarover later meer.” Wordt dus vervolgd!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*