Logistiek mag geen belemmering zijn om te groeien

Esseko0617

Veel retailers en e-tailers lopen bij het uitrollen van hun groeistrategie tegen belemmeringen aan bij hun fulfilmentpartner. Dat is jammer, want dat zet een rem op de groei van uw bedrijf. Logistiek zou geen belemmering mogen zijn om uw bedrijf commercieel te laten groeien. Je bent eigenlijk op zoek naar een fulfilment partner die daar goed invulling aan kan geven; proactief meedenkt mee met haar klanten, de ontwikkelingen in de markt volgt en passende oplossingen biedt voor iedere unieke klant. Esseko biedt deze toegevoegde waarde voor haar klanten, ook wanneer die naast het B2B kanaal ook B2C gaan leveren (en andersom), of internationaal willen groeien. In alle gevallen zorgt Esseko ervoor dat de logistiek daarop wordt ingericht. Zo helpt Esseko uw bedrijf groeien én groeit Esseko met u mee.

Maatwerk voor alle branches
Het specialisme van Esseko in het verwerken van hoogwaardige producten heeft ervoor gezorgd dat niet alleen klanten uit de sectoren IT, telecommunicatie en consumentenelektronica hun logistiek bij Esseko hebben uitbesteed. Ook diverse klanten uit bijvoorbeeld de sectoren Health en Lifestyle hebben ervoor gekozen om hun waardevolle producten bij Esseko onder te brengen. Ongeacht de branche waarin een retailer of e-tailer opereert: Esseko vormt het verlengstuk van de merkpresentatie van haar klanten. Daarin is maatwerk uiteraard heel belangrijk, van handling- en verpakking- tot verzendoplossingen.

Al 25 jaar fulfilmentspecialist
Met een achtergrond als distributeur van Apple hardware en aanverwante accessoires, heeft Esseko al 25 jaar ervaring in het verzorgen van de logistiek voor hoogwaardige producten. Van goederenontvangst en de meest efficiënte indeling van het magazijn tot ordercontrole en verzending: iedere handeling wordt door het systeem aangestuurd. Dit alles zorgt ervoor dat Esseko optimale controle heeft over de voorraad van haar klanten en dat diezelfde klanten kunnen rekenen op een logistieke leverbetrouwbaarheid van maar liefst 99,9%! Daarnaast zijn de medewerkers van Esseko uitermate goed getraind om met hoogwaardige producten te kunnen werken en is het magazijn verregaand beveiligd.

Onderdeel van ALSO
Sinds de zomer van 2017 maakt Esseko onderdeel uit van ALSO. ALSO Nederland B.V. is gespecialiseerd in computerdistributie voor de Nederlandse consumer electronics- en retailmarkt en is onderdeel van de ALSO Holding AG met vestigingen in vijftien Europese landen. Met een omzet van 8 miljard is ALSO de nummer 3 IT, Telecommunicatie en Consumentenelektronica distributeur in Europa.
Naast de sterke positie als distributeur van IT-, telecom- en consumentenelektronicaproducten, biedt ALSO eveneens verschillende diensten, zoals financiële- en cloudservices waar de logistieke dienstverlening van Esseko perfect bij aansluit. Hierdoor kunnen de klanten van Esseko gebruik maken van een compleet pakket aan logistieke en aanverwante supplychain services.

Omnichannel logistiek
Naast optimale controle en een zeer hoge leverbetrouwbaarheid, zorgen orderkoppelingen en automatisering ook voor flexibiliteit en schaalbaarheid. Deze flexibiliteit en schaalbaarheid maken Esseko een zeer geschikte partner voor uw omnichannel logistiek. Esseko schakelt gemakkelijk tussen B2B en B2C leveringen. Of er één of meerdere producten naar de klant van een webwinkel moeten worden gestuurd, of volle pallets om een fysieke winkel te bevoorraden? Esseko biedt de snelheid en schaalbaarheid die noodzakelijk is voor omnichannel logistiek

State-of-the-art warehouse
Het bewijs dat onze aanpak de markt aanspreekt wordt duidelijk door de bouw van het splinternieuwe, state-of-the-art warehouse, centraal gelegen op de nieuwe logistieke hotspot langs de A27 bij Nieuwegein. De bouw is in volle gang en naar verwachting betrekt Esseko in het tweede kwartaal van 2018 het nieuwe pand. Met een magazijnoppervlakte van 13.000 m2 wordt de logistieke ruimte ruim verdrievoudigd ten opzichte van het huidige magazijn! Ook in het nieuwe warehouse zal uiteraard gewerkt worden met logistieke systemen die de kwaliteit en betrouwbaarheid op het huidige hoge niveau houden. Orderstromen worden gekoppeld en het logistieke proces is verregaand geautomatiseerd. En natuurlijk heeft de klant altijd inzicht in de status van zijn orders. Zo kunt u als retailer of e-tailer uw logistiek onbezorgd uitbesteden, want u houdt grip op uw proces.

Kortom: Esseko beseft zich dat iedere klant uniek is en zorgt continu voor een persoonlijke, maar ook flexibele benadering, afgestemd op diverse logistieke wensen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over, of interesse in de mogelijkheden van Esseko? Neem dan vrijblijvend contact op via 030 755 900 of info@esseko.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*