Klein beginnen en groots uitpakken

Sinds 2011 heeft Lalesse Europe het distributeursschap van het automatische magazijnsysteem Autostore in handen voor de Benelux. Inmiddels heeft de firma al de nodige projecten gerealiseerd. Bezoekers kunnen tijdens de Webwinkel Vakdagen proeven aan het systeem dat volgens zijn makers extreem compact en eenvoudig opschaalbaar is. Bedrijven kunnen klein beginnen en steeds grootser uitpakken.

Autostore is een bewezen magazijnsysteem, in zoverre dat het reeds een aantal jaren meedraait, begint Rob Pauls van Lalesse Europe. “De ontwikkeling staat echter niet stil, er wordt voortdurend gezocht naar verbeteringen en uitbreidingen in de vorm van zowel hardware als software, gestuurd door de eigenaar van het systeem Autostore uit Noorwegen. Het mooie is dat reeds bestaande gebruikers kunnen profiteren van die doorontwikkelingen, updates worden automatisch doorgevoerd.”

Voedingsbodem

Als er behoefte is aan het automatiseren van het magazijn, gaat Lalesse op basis van de gegevens van de klant een concept opstellen. Pauls: “We analyseren de orderdata zorgvuldig, evenals de doelgroep (B2B, B2C of een mix), de productgroottes en het aantal SKU’s, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. In combinatie met het gebouw- en locatietype hebben we genoeg voedingsbodem om vervolgens verder de diepte in te gaan. Elk systeem is uniek, met dien verstande dat het product Autostore altijd bestaat uit dezelfde componenten. Klanten kunnen invulling geven aan een volledig geautomatiseerd opslag- en orderpickproces, maar kunnen ook kiezen om slechts delen van het fulfilmentproces te automatiseren.”

Bijna geen beperkingen

De ondergrens voor het toepassen van Autostore is volgens Pauls toch wel zo’n 100 orderlines per uur. “Er is moeilijk een grens aan te stellen, want de aanschaf van Autostore kan meerdere beweegredenen hebben, zowel commercieel alsook op het gebied van veiligheid of beschikbare ruimte. Het volume van Autostore is bovendien heel eenvoudig te vergroten, zonder het systeem tot stilstand te hoeven brengen. Een vergroting van de opslagcapaciteit kan bijvoorbeeld gewoon in bedrijf worden uitgevoerd. En ook het toevoegen van robots en orderpickpoorten kan bijna in bedrijf worden uitgevoerd en verloopt volledig plug and play. Het systeem is prachtig opschaalbaar. Bedrijven kunnen klein beginnen en op een later moment groot uitpakken.”

Autostore stelt volgens Pauls ook geen eisen aan het gebouw, op een vlakke vloer na. “De vorm van het pand is om het even. We kunnen Autostore zelfs om kolommen heen bouwen; alle vormen met de meest rare uitstulpingen zijn denkbaar, de plattegrond kent geen beperkingen.”

Tijdens de Webwinkel Vakdagen liet Lalesse Europe bezoekers kennismaken met Autostore. “Dat doen we door het presenteren van een ‘demogrid’,” zegt Pauls. “Het gaat om een kleine variant van Autostore met enkele robots en een orderpickpoort. Ons doel is om het systeem aaibaar te maken tijdens de beurs. Het systeem staat stil. Aan de hand van een video laten we zien hoe het systeem in de praktijk functioneert.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*