Hoe een kleine hindernis een mega ruimtevoordeel oplevert

EuroSort introduceert een baanbrekende technologie waarmee het aantal uitgangen van een sorteermachine met 40% kan worden verhoogd, zonder de machine zelf te hoeven vergroten. Een innovatie die de vereiste breedte van een chute tot 40% verkleint. Door een obstakel toe te voegen in de sorteerchute kunnen we het aantal uitgangen van onze sorters verhogen van 300 naar 400 op eenzelfde footprint. Omgekeerd kunnen we nu een volwassen sorter in een veel kleinere ruimte installeren. Een enorme verbetering voor onze klanten en een revolutie in de geautomatiseerde sorteerindustrie. 

De Exit Pitch Reducer

In een markt waar beschikbare vloeroppervlakte de bepalende factor is voor de grootte van een sorteermachine, moet je creatief zijn om het maximale uit elke beschikbare vierkante meter van een magazijn te halen. EuroSort staat bekend om het ontwikkelen en produceren van duurzame sorteerders met een hoge capaciteit op een kleine footprint. Dankzij de introductie van onze -Exit Pitch Reducer- (patent pending) realiseren wij een enorme verbetering in wat eigenlijk voor onmogelijk werd gehouden.

Hoe werkt het?

Wij hebben een pneumatisch gestuurd obstakel (Exit Pitch Reducer) in de chute aangebracht, waarmee we de voorwaartse beweging van een uitgeworpen item kunnen onderbreken. De barcode van elk artikel geeft aan welke uitgang er genomen moet worden. Wanneer een item naar een uitgang gaat waar deze EPR aan is gekoppeld, wordt de stopper automatisch geactiveerd. De EPR gaat omhoog en vormt zo een blokkade in de chute. Hierdoor stopt het afgeworpen item in de voorwaartse beweging en wordt het naar de aangewezen exit geleid. Deze slimme toevoeging maakt het mogelijk om in een ruimte waar voorheen maximaal 300 exits pasten er nu 400 te realiseren. Deze innovatie vergroot de flexibiliteit van onze klanten, met behoud van de snelheid en nauwkeurigheid waar EuroSort-sorteermachines om bekend staan.

“Eenvoud is de ultieme verfijning, luidt ons motto. We zijn erg trots op ons eigen R&D-team dat dit van idee tot realisatie en implementatie heeft weten te brengen. Het is geweldig om een ​idee tot leven te zien komen en uit te kunnen voeren zoals je het in gedachten had”, zegt Patrick van Haaster, CEO EuroSort. “Onze Exit Pitch Reducer is al succesvol operationeel bij een van de grootste modebedrijven in Oost-Europa, met meer dan 1.800 winkels in 25 landen. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat ze ons en onze nieuwe ontwikkeling hebben gegeven.”

De voordelen van de Exit Pitch Reducer op een rij:

• Tot 40% meer op dezelfde footprint
• Minder materialen nodig
• Minder vloeroppervlak nodig
• Hogere efficiëntie voor de operators dankzij minder loopafstand
• Minder belasting voor operators om meerdere stortkokers te bedienen 
• Past op de meeste EuroSort-sorteeroplossingen
• Zeer beperkt effect op capaciteit
• Geen impact op de veelzijdigheid en betrouwbaarheid
• Geen invloed op de sorteernauwkeurigheid

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*