Eenvoudig internationaal verzenden en retourneren

sendcloud

Grenzen vervagen, zeker online. SendCloud, intermediair tussen de webwinkel en de vervoerder, weet dat als geen ander en heeft de afgelopen periode een groot aantal innovaties doorgevoerd in zijn platform. Sabi Tolou van SendCloud vertelt ons graag meer over de laatste nieuwe ontwikkelingen, zoals de introductie van een internationale verzendmodule en een innovatieve module voor retourlogistiek, die ook internationaal retourneren vergemakkelijkt.

Crossborder verzenden
Volgens Sabi Tolou wordt crossborder verzenden steeds belangrijker. “De grenzen vervagen waardoor de consument eerder neigt om aankopen in het buitenland te doen,” zegt hij. “Wij hebben een innovatief model opgezet waarbij een consument direct al in de webshop middels een locatiekiezer kan kiezen waar het pakket geleverd moet of kan worden. Daarmee vergemakkelijken we de drie belangrijkste leveringscomponenten van online bestellen: waar, hoe en wanneer een consument een product wil ontvangen.”

Waar is SendCloud nog meer mee bezig
Wij willen het platform een intelligentie geven zodat deze volledig geautomatiseerd kan kiezen wat de beste verzendmethode is, stelt Sabi Tolou. “Stel je een consument voor die in Frankrijk een product bestelt in een Nederlandse webshop. Dan zou er automatisch de beste vervoerder geselecteerd moeten worden. De consument heeft als enige doel dat zijn pakket zo goed en snel mogelijk op de juiste manier wordt afgeleverd. De vervoerdersselectie wordt dus voor hem gedaan.”

Dankzij de crossbordermodule zijn Nederlandse, maar ook buitenlandse e-tailers in de gelegenheid om heel eenvoudig producten over de landsgrenzen te gaan verzenden. “Ons platform stelt bovendien alle informatie over internationaal verzenden beschikbaar, zoals informatie over de verschillende services, de transitietijden, de prijzen, etc.”

Retourmodule
Retouren zijn killing voor webshops, zegt Sabi Tolou. “Een retour is direct een verlies voor de e-tailer. Aan ene kant moet de e-tailer retouren zien te voorkomen en aan de andere kant moet hij ervoor zorgen dat het retourproces zo laagdrempelig mogelijk blijft. Dat lijkt tegenstrijdig, maar is het niet. Een eenvoudige manier van retourneren leidt namelijk tot een hogere conversie in de shop en is niet gerelateerd aan een hoog percentage retouren. Niemand gaat zomaar iets bestellen omdat het retourproces zo eenvoudig verloopt. Om retouren te verminderen, is het belangrijk om producten zo goed mogelijk te omschrijven en goede afbeeldingen te tonen. Dat voorkomt misverstanden.” Volgens Sabi Tolou hoeft een eenvoudige retouroplossing niet veel geld te kosten. “We hebben een retourportaal gebouwd dat het voor zowel de consument als de e-tailer eenvoudiger maakt met retouren om te gaan. De consument kan heel eenvoudig via het SendCloud portaal zoeken bij welk parcelpunt hij zijn pakje wil inleveren. Vervolgens klikt hij het gewenste punt aan waarna automatisch een verzendlabel uit de printer rolt. De e-tailer kan op zijn beurt real-time alle retouren volgen en weet wanneer en hoeveel orders verwerkt dienen te worden.”

SendCloud houdt de markt nauwlettend in de gaten en komt met oplossingen die het (internationaal) verzenden en retourneren steeds eenvoudiger maken. “Behalve in de Benelux zijn we actief in Duitsland en gaan we binnenkort ook naar Frankrijk en Oostenrijk,” zegt Sabi Tolou tot besluit.
Over SendCloud
SendCloud fungeert als intermediair tussen de webwinkel en de vervoerder. “We leggen een koppeling tussen de webwinkelsoftware en de vervoerder door middel van verschillende zelfgebouwde plug-ins,” zegt Sabi Tolou. “Zo automatiseren we het logistieke proces en kan met één druk op de knop het verzendlabel geprint worden en de consument volledig op de hoogte gebracht worden over de status van de verzending. Het bespaart de webwinkel tijd én kosten. Behalve het gecombineerd kunnen afhandelen van bestellingen, profiteren onze klanten ook van onze bulkovereenkomsten met vervoerders. Ook middelgrote, kleine en zelfs startende webwinkeliers laten we meeprofiteren van deze schaalvoordelen. Klanten die reeds zelf een contract hebben kunnen gebruik maken van de SendCloud software.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*