Dynamische ‘stads-slee’ voor last mile

Om een klimaat neutrale toekomst en duurzame mobiliteitsoplossingen te realiseren, zijn nieuwe en onverwachte samenwerkingen een must. Geïnspireerd door deze gedeelde overtuiging, heeft een groep ontwerpers en leiders in e-mobiliteit en materiaaltechnologie hun krachten gebundeld in een uniek project met de naam Re:Move.

De coronacrisis heeft de ogen verder geopend als het gaat om minder luidruchtige steden, waar de lucht schoner is om in te ademen. Tegelijkertijd zijn online winkelen en thuisbezorging enorm in populariteit toegenomen. Geïnspireerd om van de nood een deugd te maken, zag het team achter Re:Move een kans om last-mile-leveringen en binnenstedelijke distributie opnieuw uit te vinden. Terwijl over de gehele wereld wordt gekeken naar een radicale vermindering van de afhankelijkheid van verbrandingsmotoren, wil Re:Move een katalysator zijn voor verandering, en een inspirator voor nieuwe ideeën over elektrische mobiliteit.

Grcic heeft Re:Move ontworpen als een dynamische ‘stads-slee’ met drie wielen. Een team van innovators op het gebied van e-mobiliteit en materiaaltechnologie werkte op afstand samen om van zijn visie een werkende realiteit te maken. Re:Move vormt een geheel nieuwe voertuigcategorie: hij is compact genoeg voor de meeste fietspaden en tegelijkertijd groot genoeg voor een laadvermogen van 275 kg. Re:Move is gemaakt van volledig recyclebaar en koolstofarm aluminium.

Grcic werkte samen met het Hydro engineering team, Chris Staunton, design engineering lead bij Polestar, en CAKE-oprichter Stefan Ytterborn, om de complexe technische uitdagingen van het realiseren van zijn ontwerp te overwinnen.

Een werkende versie van Re:Move wordt dit najaar onthuld. Het verhaal achter de ontwikkeling van Re:Move wordt door het team voor het eerst verteld tijdens het SXSW (South by South West) Conference & Festival op 17 maart om 18.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*