Dirigent van het geautomatiseerde orkest

Al meer dan 43 jaar houdt TBWB zich bezig met de automatisering van de intralogistiek in distributiecentra, magazijnen of productieomgevingen. De ‘system integrator’ profileert zichzelf als dirigent van het geautomatiseerde orkest door via de eigen besturingssoftware alle zelfstandig functionerende units in een logistieke omgeving te integreren en orkestreren. Op Empack 2020 zet TBWB júist de kleinschalige geautomatiseerde oplossingen in de kijker.

Automatisering zit in ons DNA, begint Peter Starink van TBWB. Als ‘system integrator’ worden we veelal ingeschakeld om alle geautomatiseerde oplossingen in een warehouse te integreren tot één systeem. Er zijn veel verschillende intelligente automatiseringsoplossingen op de markt die allemaal volgens een eigen individueel besturingssysteem communiceren. Met de besturingssoftware van TBWB laten we al die zelfstandig functionerende units, van opslag- en transportsystemen tot verpakkingsmachines en labelprinters, als één orkest werken.”

Kleinschalige oplossingen

Bedrijven die net beginnen met logistieke automatisering , kunnen tijdens Empack 2020 kennismaken met de oplossingen van TBWB. TBWB toont tijdens deze beurs een aantal geautomatiseerde oplossingen, waaronder een volledig automatische palletwagen die zelfstandig zijn weg in het magazijn vindt. “Deze palletrobot is binnen enkele weken al volledig geïntegreerd in het logistieke proces zonder zwaar automatiseringstraject, of aanpassingen aan het gebouw,” legt Starink uit. “Datzelfde geldt voor onze scanoplossingen. Uniek is bijvoorbeeld de barcodescanner van Generalscan die we kunnen integreren in een ergonomische handschoen. Op die manier houdt de magazijnmedewerker beide handen vrij. Een heel betaalbare oplossing om razend snel te kunnen digitaliseren in een magazijn. Deze scanoplossing verbindt via Bluetooth naadloos met iedere softwareapplicatie met iOS, Android of Windows besturing. Met de Sapphire PocketApp biedt TBWB een betaalbare Android oplossing. Deze magazijnapplicatie koppelen we met onze custommade interface aan elk bestaand WMS- of ERP systeem. Al deze mogelijkheden laten we tijdens  Empack 2020 aan het publiek zien.” 

Efficiënter picken

Een ander product dat TBWB op de Empack introduceert is een standaard doorrolstelling van Interroll. Starink: “Met dit product kunnen we razendsnel bestaande palletstellingen ombouwen tot een doorrolstelling, zowel enkeldiep als dubbeldiep. Tot slot tonen we op de beurs ook nog onze pick-to-light applicatie die met name interessant is voor orderpicking van kleingoed in doorrolstellingen of legborden. Maar ook voor kleinere locaties die dicht bij elkaar liggen en waarbij de pickdichtheid hoog tot zeer hoog is. Pick-to-light geeft met lampjes aan waar de orderpicker moet zijn. De display van de betreffende picklocatie geeft aan hoeveel stuks er gepickt moeten worden. Met een druk op de knop wordt de uitvoering van de opdracht bevestigd. Met een pick-to-light en put-to-light systeem kan iedere magazijnwerker snel aan de slag. Pick-to-light is papierloos, verlaagt de kans op fouten en werkt feilloos in combinatie met de eerder genoemde barcodescanner. Juist die combinatie maakt beide oplossingen erg sterk omdat in één gang zowel stuks artikelen als bijvoorbeeld dozen van een pakketplaats gepickt kunnen worden. Beide systemen draaien op dezelfde softwareapplicatie van Sapphire.”

TBWB heeft zowel voor de grote(re) als kleine(re) spelers in de logistiek volop mogelijkheden om stappen te maken in logistieke automatisering. “We leveren een groot aantal oplossingen die we uiteindelijk allemaal in het gareel weten te brengen. Tijdens Empack 2020 gaan we met bezoekers graag het gesprek aan om de mogelijkheden in logistieke automatisering te bekijken,” besluit Peter Starink.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*