Damesmodemerk maakt efficiencyslag met unieke sorteeroplossing

Het damesmodemerk Norah met meer dan 85 winkels in Nederland en België en een goedlopende webshop bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum aan de A9 in Alkmaar. Met het oog op de toekomst worden de interne logistieke processen zoveel mogelijk geautomatiseerd. Reden voor Norah om een beroep te doen op DistriSort, gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van automatische sorteeroplossingen voor de logistiek.

DistriSort zal voor Norah een Dual Split Tray Sorter integreren met 172 uitgangen en diverse aan- en afvoer transportbanden. “De sorteeroplossing zal zowel de online orders als de winkelbevoorrading voorzien. Door dit voortaan te insourcen, zal er bij Norah een enorme efficiëntieslag plaatsvinden,” zegt Guus Elbers, International Sales Representative van DistriSort. “Daar ging natuurlijk het nodige aan vooraf. Norah heeft zich eerst uitgebreid laten informeren en ook vergelijkend warenonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat hun processen zich bijvoorbeeld minder goed laten vangen in een Autostore. Onze Dual Split Tray Sorter daarentegen is bij uitstek geschikt voor fashionbedrijven, maar ook in de post&parcel, pharmacy, consumer goods en media distribution bewijst onze sorteeroplossing zijn meerwaarde.”

Hoge doorvoercapaciteit

Na diverse gesprekken over en weer en een referentiebezoek was Norah overtuigd van de toegevoegde waarde van de Dual Split Tray Sorter. Elbers: “Door zelf het sorteerproces te beheersen krijgt Norah meer flexibiliteit en kan de logistieke operatie eenvoudig meegroeien met de groeiambities van het bedrijf. E-commerce orders kunnen voortaan in een grote batch gepikt worden en door de sorter worden verdeeld. Als bijkomend voordeel zal ook het retourproces aanzienlijk efficiënter verlopen.” De EuroSort Dual Split Tray Sorter is volgens Elbers populair bij klanten met een verscheidenheid aan producten die tegelijk een hoge doorvoercapaciteit vereisen. Zo kan met deze sorteermachine een groot artikel of twee kleine artikelen met dezelfde tray worden gesorteerd. Dit sluit de noodzaak uit om een tray te selecteren op basis van het grootst te sorteren artikel en maakt het mogelijk om de sorteercapaciteit te verdubbelen zonder de totale afmeting van de sorteermachine te vergroten.”

Maatwerk

Een sorteermachine is altijd maatwerk, waarbij het verschil wordt gemaakt aan de uitgang, benadrukt Elbers. “Daarin zijn wij echt uniek.” Hij geeft een voorbeeld van een configuratie, zoals die ook bij Norah wordt uitgerold. “We kunnen aan de uitgang heel snel schakelen tussen het verzamelen van e-commerce orders en het direct in een krat sorteren voor nieuwe collectie en shop replenishment. Bij het verzamelen van e-commerce orders wordt de glijchute afgesloten en getransformeerd tot inpaktafel, waarbij men boven de chute een schap ter beschikking heeft voor de inpakmaterialen. E-commerce orders worden direct in een rolcontainer gelegd, die zich achter de operator bevindt. Kratten worden centraal afgevoerd, nadat deze worden afgeduwd door de operator, een nieuwe lege krat wordt onder de chute aangeboden. Het aantal uitgangen is middels deze Cross-divert verdubbeld, omdat we nu binnen/buiten kunnen sorteren. Het concept verlangt bovendien een absoluut minimum aan operators aan de uitgangen voor maximale productiviteit.”

Elbers tot besluit: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Norah en kijken er naar uit om onze Dual Split Tray Sorter volgend jaar op te leveren zodat ook zij de voordelen gaan ervaren van automatisch sorteren.” DistriSort heeft al meer dan 17 jaar ervaring met sorteerprojecten. “In al die jaren hebben we al meer dan 400 sorteeroplossingen wereldwijd geleverd en dat aantal zal de komende jaren gestaag toenemen gezien de enorme efficiencyslag die kan worden gemaakt met automatisch sorteren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*