Betaalbare voetbalshirts op maat

makeorbuy

Een officieel voetbalshirt is een kostbaar product. De fanshirts van Voetbalshirtskoning daarentegen zijn wél betaalbaar. Niet vreemd dus dat de onderneming sinds 2012 een enorme groei heeft doorgemaakt. In 2013 werd de logistiek uitbesteed en tegelijk de dienstverlening aangescherpt. Fulfilment specialist Make or Buy is niet alleen verantwoordelijk voor de logistiek, maar verzorgt ook de bedrukking van de shirts met de belofte dat ze de volgende dag al worden uitgeleverd. Daar willen we natuurlijk meer van weten…

Het idee van Voetbalshirtskoning is ontstaan in aanloop naar het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010, zegt Frank Egberts van Voetbalshirtskoning. “We verkochten destijds de fanshirts via de webshop van de sportwinkel van mijn vader. Op een gegeven moment heb ik besloten om een eigen webshop te beginnen: Voetbalshirtskoning.nl was geboren. De fanshirts werden in eerste instantie geleverd op basis van dropshipment leveranciers. Inmiddels is Voetbalshirtskoning ook via een Belgische extensie beschikbaar, verkopen we eveneens shirts via Voetbalshirtje.nl/.be en is Stepbaas.nl het adres voor volwassenen- en kindersteps. Alle webshops maken sinds 2014 deel uit van het overkoepelende orgaan Kingdo BV.”

Professioneel fulfilment warehouse
Vanwege de uitbreiding in het assortiment, om op kosten en op verzendtarieven te besparen, is Egberts medio 2013 gestart met een eigen voorraad. “De zoektocht naar een geschikte fulfilment partij begon ‘gewoon’ via Google,” herinnert Egberts zich. “Het eerste contact was met een partij die op zich wel aan de wensen voldeed, maar niet openstond voor maatwerk. Ik ben vervolgens verder gaan zoeken en in contact gekomen met Make or Buy in Den Bosch. Het klikte meteen. Make or Buy beschikt over een professioneel en mooi opgeruimd warehouse, heeft een goed retourenbeleid en staat bovendien open voor maatwerk. Het bedrukken van shirts leek ze een mooie uitdaging. En niet te vergeten: de tarieven zijn goed,” lacht Egberts. “In september 2013, net voor het nieuwe voetbalseizoen van start ging, zijn we gestart.”

Bedrukken van voetbalshirts
Make or Buy is verantwoordelijk voor de inslag en opslag van de goederen van Kindgo, de orderverwerking, het al dan niet bedrukken van de shirts en tot slot de verzending. “Een veelomvattende taak,” weet ook Egberts. “Shirts die via de webshop worden besteld met naam en rugnummer, worden doorgeschoten naar het systeem van Make or Buy. Een maatwerk order met bedrukking wordt in een apart picking proces opgepakt en verwerkt. Orders met bedrukking die vóór 14.00 uur worden besteld, worden de volgende dag al uitgeleverd. Daarin zijn we uniek in Nederland en België. Voor de standaard producten geldt: vóór 22.00 uur bestellen, de volgende dag leveren. Sinds kort is het zelfs mogelijk om te kiezen voor same day delivery, tegen bijbetaling van 14,95 euro.”

Belgie EK 2016
Afgelopen EK gingen de Belgische fanshirts als warme broodjes over de toonbank, blikt Egberts tevreden terug. “Maar goed dat Nederland niet was gekwalificeerd,” lacht hij. “We zaten tegen het randje van de maximum capaciteit. Gelukkig hoef ik de (personele) planning zelf niet te doen en had Make or Buy alles prima onder controle. Had Nederland wel mee gedaan, dan was extra materieel waarschijnlijk geen overbodige luxe geweest. Gedurende een EK verwerken we twee maanden lang gemiddeld drie tot vier keer zoveel orders per dag. Dat heeft natuurlijk een enorme impact op de organisatie.”

Toekomst
Egberts heeft nog volop ambities met Kingdo. “We gaan binnenkort met een afgeleide van Voetbalshirtskoning live met opvallende tenues in felle kleuren en met bijzondere prints voor zowel heren als dames. Ook weer voor het lagere segment van de voetbalmarkt. Daarnaast kunnen we vanaf komend seizoen ook de originele shirts aanbieden van diverse clubs, waaronder Ajax, PSV, Chelsea, Barcelona, et cetera, en gaan we onze horizon verder verbreden met de hockeymarkt, ook voor het hogere segment. Ook voor Make or Buy wordt het nog spannender, want we willen in de toekomst de mogelijkheden van het bedrukkingsproces gaan verbreden en nog meer verzendopties. Denk aan het bedrukken van voetballen en voetbalschoenen. Kortom, we zijn nog lang niet klaar.”

Fulfilment oplossingen: www.makeorbuy.nl

Case: www.voetbalshirtskoning.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*